Fudbal

FOTO: Eriksen zaigrao za Inter protiv Srba - i ušao u polufinale

Izvor mondo.ba

Pogledajte kako Dancu stoji dres "nerazura". Nosio ga je u važnoj pobedi svog tima.

Srpski internacionalci Nikola Milenković i Dušan Vlahović zaustavljeni su na tri koraka od svog prvog trofeja u Italiji.

Njihova Fiorentina poražena je u četvrtfinalu Kupa Italije od Intera 2:1, a Vlahović je dan nakon svog 20. rođendana odigrao svih 90 minuta. Međutim, ostao je bez “poklona”.

Otprilike 24 sata što se Milan namučio protiv Torina i izborio polufinale tek posle produžetaka, fudbaleri Intera nešto lakše se se domogli polufinala.

Inter je pogađao tačno kada je trebalo da "saseče" protivnika, a strelci su bili Antonio Kandreva u 44. minutu i Nikolo Barela u 67, dok je "Viola" reagovala između ta dva pogotka favorita i golom Urugvajca Kaseresa samo nakratko izjednačila u 60. minutu.

U pripremi za ovaj meč, trener domaćih Antonio Konte malo je "promešao karte", pa smo na klupi videli Škrinijara, Borhu Valera, ali i prvi put u dresu Intera Kristijana Eriksena.

Veliko pojačanje “neroazura” iz Totenhema ušao je u 67. minutu i doneo sreću svom timu, jer je tačno 40 sekundi posle svog početka u Interu video gol saigrača za pobedu. 

Odlični danski vezista sigurno će imati važniju ulogu u polufinalu protiv Napolija 12. februara i 4. marta, gde će Konteov tim igrati protiv Napolija.

Drugi par čine Milan i Juventus.

"KOPA ITALIA" - ČETVRTFINALE:

Utorak

Milan - Torino 4:2 (1:1)
/Bonaventura 12, Čalhanoglu 90+1, 106, Ibrahimović 109 – Bremer 34, 71/

Sreda

Inter - Fiorentina 2:1 (1:0)
/Kandreva 44, Barela 67 - Kaseres 60/

Odigrano ranije:

Juventus - Roma 3:1 (3:0)
/Ronaldo 26, Bentankur 38, Bonući 45+2 - Bufon 50 ag/

Napoli - Lacio 1:0 (1:0)
/Insinje 2/

POLUFINALE:

Napoli – Inter
Milan - Juventus

Prve utakmice polufinala su na rasporedu 12. februara, revanši se igraju 4. marta, dok je veliko finale zakazano za 13. maj.

Tagovi