Fudbal

Vojvodina dovela Rusa na probu!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

U narednim danima pokušaće da se nametne Nenadu Lalatoviću na pripremama…

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

"Stara dama" će u prolećni deo sezone Superlige ući sa novim napadačima.

Vinsent Eze, Nemanja Nikolić i Bojan Matić su napustili klub, u međuvremenu je stigao Momčilo Mrkaić, oporavio se Nemanja Čović, a njima bi konkurenciju mogao da pojača i mladi Rus koji je od četvrtka na probi u Vojvodini.

U pitanju je Nikolaj Obolski (23, 186 cm) koji igra za Dinamo iz Moskve od 2014. godine, a koji je već na prvom treningu ostavio dobar utisak, iako nije igrao tokom jeseni za svoj klub.

Obolski je izuzetno snažan, igra levom nogom, a najbolje partije do sada pružao je u Sočiju za koji je igrao kao pozajmljen napadač prethodne sezone, kada je u drugoj ligi Rusije dao šest golova na 30 utakmica.

Videćemo da li će poput rumunskog beka Konstantina Nike uspešno proći probu u Vojvodini, kao i da li će ga Nenad Lalatović testirati u predstojećim prijateljskim mečevima u Beleku.

"Stara dama" je odigrala odlično protiv Šahtjora (1:1) i Rapida (2:0), a predstoje im utakmice sa Mariborom (1. februar), Lavovom (3. februar), Dinamom iz Moskve (5. februar) i za kraj protiv Rubina iz Kazanja (6. februar).

PRELAZNI ROK VOJVODINA ZIMA 2020

DOŠLI: Lazar Stojsavljević (Njuport), Miljan Vukadinović (Napredak), Momčilo Mrkaić (Javor), Nikola Mirić (Partizan), Bogdan Mladenović (Žil Visente), Stefan Đorđević (Radnički), Nikola Andrić (Mladost), Konstanti Nika (Voluntari) i Petar Pavlićević (Benfika).

OTIŠLI: Bojan Matić (Partizan), Vinsent Eze (Čukarički), Milan Lazarević (Rad), Nemanja Nikolić (raskid pozajmice), Željko Filipović (raskid ugovora), Nemanja Petković (raskid ugovora).