Fudbal

Neka "gori" Čair: "Orlovi" se bore za Mundijal, a tu je i Španija!

Izvor mondo.rs

Futsal reprezentacija Srbije pokušaće da od 1. do 4. februara u Nišu obezbedi mesto na Svetskom prvenstvu u Litvaniji. Najteža grupa...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Pred futsal reprezentacijom Srbije je izazov generacije!


Najbolji igrači "malog fudbala" pokušaće da u niškom "Čairu", od 1. do 4. februara, osvoje prvo mesto u Elit kvalifikacionoj grupi i plasiraju se na Svetsko prvenstvo koje će se od 12. septembra do 4. oktobra ove godine održati u Litvaniji.

Možda će vas zanimati


Pred "orlovima" je pakleno težak zadatak, jer će za rivale imati sjajnu selekciju Ukrajine, dvostrukog prvaka sveta Španiju, kao i Francusku, od koje smo nedavno bili bolji na njenom terenu u prvoj fazi kvalifikacija.

Borbe za Mundijal počinju već u subotu.

Srbija se u Nišu sastaje prvo sa Ukrajinom (1.februar – 16,30), drugi rival je Francuska (2.februar – 16,30) i na kraju sledi duel sa Španijom (4.februar – 20,30).

Pobednik turnira izboriće direktan plasman na FIFA Futsal Prvenstvo sveta, a drugoplasirana selekcija igraće dve baraž utakmice 9. i 12. aprila.

Cena ulaznica za futsal spektakl u Nišu iznosi 100 dinara za tribine, odnosno 200 dinara za parter, a jedna ulaznica važi samo za jednu utakmicu. Ulaznice mogu da se kupe i danas od 10 do 18 sati, a na dan utakmica od 10 pa do početka meča na blagajni hale "Čair".

Na spisku selektora Gorana Ivančića nalaze se: golmani Nemanja Momčilović (Mostar Staklorad, BiH), Jakov Vulić (Crvena zvezda), igrači Ninoslav Aleksić (Novi Pazar), Strahinja Petrov (Crvena zvezda), Denis Ramić (Kalča, Niš), Darko Ristić (Informatika, Rumunija), Miloš Simić (Haladaš, Mađarska), Stefan Rakić (Imperial Vet, Rumunija), Dragan Tomić (Hale Goik, Belgija), Marko Pršić (Imperial Vet, Rumunija), Jovan Lazarević (Hale Goik, Belgija), Vladan Vesić (Mostar Staklorad, BiH), Nikola Matijević (Salines, BiH) i Miloš Stojković (Crnica, Hrvatska).


Tagovi