Fudbal

Bivši fudbaler Partizana se seli u Krotone

Izvor mondo.rs

Crnogorski reprezentativac i bivši igrač Partizana Marko Janković, seli se u Seriju B.

Marko Janković i Svetozar Marković u dresu Partizana na utakmici protiv Zemuna
Izvor: MN Press

Rođeni Cetinjanin Marko Janković je karijeru počeo u Lovćenu, nastupao je za mlađe kategorije Partizana i Teleoptik, a onda zaobilaznim putem stigao do dres prvog tima.

U crno-belom dresom je ostavio dobar utisak i partije koje je prikazivao odvele su ga u Italiju. To, ipak, nije bio pravi potez, pošto se u SPAL-u nije naigrao.

Sada će Marko Janković pokušati da povrati formu u drugoligašu, ekipi Krotonea. To je tim koji je bezuspešno pokušavao da angažuje Nikolu Ninkovića, pa su se, nakon što su shvatili da je to nemoguća misija, okrenuli drugim opcijama.

Crnogorac je u Seriju A otišao u transferu vrednom 1.8 miliona evra, a sada će se u Krotone preseliti na šestomesečnu pozajmicu. S obzirom na to da je odigrao samo devet mečeva, odnosno 257 minuta ove sezone, rastanak je mogao da se nasluti.

Informacije o pozajmici ofanzivnog veziste preneo je Đanluka di Marzio, jedan od najbolje obaštenih italijanskih novinara kada su ovakve stvari u pitanju.

Krotone je trenutno trećeplasirani tim Serije B, sa samo bodom manje od drugoplasiranog Pordenonea. Drugo mesto garantuje i direktan plasman u elitu, pa će Janković biti pojačanje na tom putu.