Fudbal

Četiri gola na meču, Zvezdaši strelci tri puta

Izvor mondo.ba

Orenburg preokrenuo golovima Despotovića, Vujaklija poravnao rezultat.

Izvor: MNPRESS/arhiva

Dvojica zvezdaša obeležila su pripremnu utakmicu Borca iz Banjaluke i ruskog Orenburga (2:2). Despotović je postigao dva gola za Ruse, a Vujaklija se jednom upisao u strelce ali za Banjalučane.

Pripremni meč između Borca i Orenburga odigran je u Antaliji, gde su obe ekipe na pripremama pred nastavak sezone koja je za Banjalučane mnogo uspešnija.

"Dao sam dva gola, pokazali smo kvalitet, kao i Borac. Moram da priznam da nisam pratio prvenstvo Bosne i Hercegovine, ali vidim da su u vrhu tabele. U pitanju je dobra ekipa i mogu se nadati osvajanju titule", rekao je igrač ruskog Orenburga i potencijalni reprezentativac Srbije.

Despotović je u Zvezdi proveo sezonu 2014/15, dok je Vujaklija 2017. godine nosio dres beogradskog kluba.

Za izjednačenje crveno-plavih iz Banjaluke postarao se Srđan Vujaklija, koji je poznat po proslavljanju pogodaka "sviranjem violine".

"Tek smo na polovini priprema, dobro je. Samo da nastavimo s kvalitetnim radom, mislim da će doći i dobri rezultati. Što se tiče samog meča, prvo poluvreme smo počeli dobro, posle smo pali, ali smo se brzo vratili. Na kraju smo mogli i da pobedimo. Nadam se da će pobeda doći već na narednoj utakmici", rekao je Vujaklija.

Đorđe Despotović je nakon Crvene zvezde igrao za četiri tima u Kazahstanu, pre nego što će stići u Orenburg. Član ovog kluba je od leta 2018. godine, a sjajne igre u Rusiji su ga približile reprezentaciji.

Srđan Vujaklija ima nešto drugačiju karijeru, pošto je i nakon Zvezde igrao u Srbiji. Doduše, i on je kratko bio u Kazahstanu, zatim u Kini, pa na kraju u novosadskom Proleteru i banjalučkom Borcu.


Ekipa Borca se nalazi na trećem mestu Premijer lige BiH, sa samo jednim bodom manje od Sarajeva i istim brojem sakupljenih bodova kao Željezničar. Šampionske ambicije su prisutne, nakon nekoliko godina odsustva iz vrha.

Orenburg je na početku sezone bio jedan od glavnih kandidata za ispadanje, ali je u prvom delu sezone sakupio dovoljno bodova da ostane iznad crte. Sa šest postignutih golova Despotović deli 8. mesto na listi strelaca.