Fudbal

Nema minutaže u Pireju: Sveta Marković se seli u Larisu

Izvor mondo.rs

Šestomesečna pozajmica nekadašnjeg štopera Partizana.

Izvor: MN Press

Mladi reprezentativac Srbije se nije sjajno snašao u Olimpijakosu, pa će priliku da igra u kontinuitetu potražiti na pozajmici. Od večeras on je igrač AEL-a iz Larise.

Za ovaj tim će igrati kao pozajmljeni fudbaler kluba iz Pireja, a u Larisi će ostati samo do kraja tekuće sezone. Procenjeno je da je to najbolja opcija.

Od kako je otišao iz Partizana, Svetozar Marković se mučio i sa formom i sa povredama. Za crveno-bele iz Pireja je odigrao samo dve utakmice, obe u kupu Grčke, a mladom fudbaleru je najbitnije da igra.

Posle 21. odigranog kola u prvenstvu Grčke, AEL ima 24 osvojena boda i nalazi se na desetom mestu na tabeli. Nemaju pobedu ni na jednom od poslednjih pet susreta, odnosno slavili su samo jednom u poslednjih devet prvenstvenih rundi.

Markovića, koji će u martu proslaviti 20. rođendan, u Larisi dočekuju trojica srpskih fudbalera. Njemu će tokom narednih šest meseci drštvo praviti Aleksandar Gojković, Nikola Stanković i Radomir Milosavljević.

Olimpijakos je Partizanu platio 1.5 miliona evra, ali se mladi srpski reprezentativac na ''Karaiskakiju'' nije izborio za veću ulogu. Priliku da to uradi imaće na pozajmici, u mnogo slabijoj konkurenciji.