Fudbal

U dvanaesti čas: Vest Hem ugrabio "Robena" iz Čempionšipa

Izvor mondo.rs

Džerod Bouen stiže u Premijer ligu.

Pokušavao je Kristal Palas, ali je brzo ispao iz trke kada se u priču umešao Vest Hem! "Čekićari" su uspeli da dovedu Džeroda Bouena u poslednji čas i tako na najbolji način okončaju prelazni rok.

Oni su doveli talentovano krilo Hala za oko 21.500.000 evra, a transfer bi mogao da naraste i do 30.000.000 ukoliko se ispune svi bonusi.

Malo je nedostajalo da odlični Bouen ne pojača klub iz Londona, kada su počela "zatezanja" povodom uslova ugovora. Hal je lako prihvatio veliku svotu novca, ali Bouen nije tek tako prihvatao dolazak.

Pominjali su se brojni razlozi u engleskim medijima - da nije hteo da prihvati smanjenje plate za 50% u slučaju da Vest Hem ispadne iz Premijer lige, kao i da je igrač insistirao da ako "čekićari" ispadnu on može da pređe u neki drugi premijerligaški klub za dosta manju sumu novca nego što bi to inače bio slučaj.

Na kraju se stvari nekako "ispeglale", a Vest Hem je doveo vrlo zanimljivo pojačanje.


Za Bouena se ove sezone naročito pričalo da je "Čempionšipov Arjen Roben", pošto defanzivci nikako nisu uspevali da izađu na kraj sa njegovim prodorima na desnom boku.

Iako nije napadač, 23-godišnji Bouen je ove sezone postigao čak 16 golova i namestio još sedam u najjačoj drugoj ligi sveta.

Sada će imati priliku da se pokaže u Premijer ligi.