Fudbal

Grujić i Nastasić prekinuli niz duži od decenije, igrao i Pjontek

Izvor mondo.rs

Na otvaranju 20. kola Bundeslige, nije bilo pogodaka.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Fudbaleri Herte, koja se značajno pojačala u ovom prelaznom roku i Šalkea, koji na tabeli mnogo bolje stoji, odigrali su bez golova.

Miroljubivih 0:0 pred skoro 48 hiljada navijača na Olimpijskom stadionu u Berlinu nisu mogli da obraduju nijedan od dva tima koji su se sastali.

HERTA - ŠALKE 0:0

Velika borba na sredini terena i jako malo bilo čega drugog videli smo u ovom meču Herte i Šalkea. Poneka prilika za Šalke i sjajne odbrane Hertinog golmana Jarštajna bili su premalo da bismo ovaj susret opisali spektakularnim.

Utakmicom bez pogodaka, Herta i Šalke su prekinuli niz od 11 godina u kojima su njihovi mečevi uvek završavani sa postignutim golovima. Psolednji meč bez pogodaka videli smo još 2009. godine.

Na otvaranju kola u Bundesligi igrali su Marko Grujić (63 minuta) i Matija Nastasić (ceo meč). Debi je upisao i Kšišof Pjontek, pojačanje berlinskog kluba iz Milana, ali nije mogao da donese bodove svojoj novoj ekipi.

Bundesliga, 20. kolo

petak
Herta - Šalke 0:0

subota
Augsburg - Verder
Borusija Dortmund - Union Berlin
Fortuna - Ajntraht
Hofenhajm - Bajer Leverkuzen
Majnc - Bajern
RB Lajpcig - Borusija Menhengladbah

nedelja
Keln - Frajburg
Paderborn - Volfsburg

TABELA: RB Lajpcig 40, Bajern 39, Borusija Menhengladbah 38, Borusija Dortmund 36, Bajer Leverkuzen 34, Šalke (+1) 34, Hofenhajm 30, Frajburg 29, Ajntraht 24, Volfsburg 24, Union Berlin 23, Augsburg 23, Herta (+1) 23, Keln 20, Majnc 18, Verder 17, Paderborn 15, Fortuna 15.