Fudbal

Ovaj transfer je sve čudniji: Pre Junajteda, Igalo bio na putu za Birmingem

Izvor mondo.rs

Napadač koji će narednih šest meseci igrati za Mančester junajted bio blizu Aston Vile.

Kakav je to prelazni rok u kom Aston Vila odbije da potpiše nekog fudbalera, a onda se kasnije za njega raspituju Totenhem i Mančester junajted? Veoma čudan, rekli bismo.

Mančester junajted je uspeo, Ole Gunar Solskjer je dobio napadača, a Odionu Igalu se ispunila želja iz detinjstva. To verovatno nije mogao ni da zamisli kada je Aston Vila odbila da ga potpiše!

Nekadašnji napadač Votforda je poslednje tri godine igrao u Kini, a njegov povratak u Premijer ligu je jedan od najvećih transfera u januaru. Očekuje se da napadu ''Crvenih đavola'' donese golove, ali i iskustvo koje ponekad fali.

Samo nekoliko dana pre nego što će stići u Mančester na šestomesečnu pozajmicu, Odion Igalo je ponuđen Aston Vili. tim iz Birmingema je odlučio da odbije tu ponudu i da se okrene drugim rešenjima.

Nakon što je njihovo rekordno pojačanje Vesli završilo sezonu, timu Dena Smita je falio napadač. Opredelili su se za Mbvanu Samatu, Tanzanijca kog su platili 10 miliona.

Poslednjeg dana prelaznog roka Aston Vila je postigla dogovor sa Svonsijem da oslobode ugovora Borhu Bastona, pa da se on kao slobodan igrač preseli u Premijer ligu i borbu za opstanak u tom takmičenju.

Klub je očigledno procenio da su Samata i Baston bolja rešenja u napadu od fudbalera koji je pojačao Mančester junajted. Neobično, a videćemo i da li je to bila dobra odluka.

Mančester junajted je u finišu prelaznog roka jurio špica na svim meridijanima. Pominjali su se Džoš King iz Bornmuta, Deni Ings iz Sautemptona, Salomon Rondon koji igra u Kini,... Odion Igalo bio je meta i Totenhema, ali su se ''Pevci'' povukli iz trke za njegov potpis.