Uživo

Putovanja, promena klime, teži protivnik – Partizan je još bolji!

Vrlo dobro izdanje crno-belih u prvoj kontrolnoj utakmici na turniru u Dohi. Lokomotiva povela preko Edera, izjednačio Tošić. Partizan bolji posle penala, Nemanja Stevanović odbranio dva šuta sa "kreča".

Izvor: FK Partizan / Miroslav Todorović

Najavio je trener Partizana Savo Milošević pred put u Dohu da će mu rezultati na turniru u Kataru biti u drugom planu i da će ga mnogo više od toga zanimati konkretne stvari u igri "parnog valjka".

Strateg crno-belih, posle 90 vrlo kvalitetnih minuta protiv moskovske Lokomotive, može da bude i te kako zadovoljan!

Partizan – Lokomotiva Moskca 1:1, penalima 4:2!

Partizan Lokomotiva 1:1, 4:2 penalima
Izvor: FK Partizan


Najzaslužniji za trijumf crno-belih bio je Nemanja Stevanović. Golman Partizana je u penal seriji vrlo lepo odbranio udarce Tugareva i Ribusa, što je posle preciznih šuteva Markovića, Zdjelara, Matića i Filipa Stevanovića bilo doboljno za dva boda i trenutno prvo mesto na tabeli.

Lokomotiva je peta u Premijer ligi Rusije sa 34 boda. Zenit je lider sa 45. Krasnodar na drugom mestu ima 35, a treći i četvrti Rostov i CSKA po 34 boda, isto kao Lokomotova.

 Partizan je u većem delu meča bio bolji i opasniji od rivala, tako da je pobedu zaslužio i u regularnom delu meča. Da je bilo malo više koncentracije u završnici, mogli su Beograđani da postignu koji gol više.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Milošević je izveo najjači sastav, a počeo je da menja već na poluvremenu, kada su priliku dobili Lazar Marković, Nemanja Stevanović i Nikola Vujačić. Do kraja utakmice ušli su još Filip Stevanović, Bojan Matić, Aleksandar Šćekić, Lazar Pavlović…

Igra Partizana do kaznenog prostora protivnika delovala je jednostavno i tečno. Lako su crno-beli stizali do šesnaesterca Lokomotive, međutim nedostajala je efikasna završnica, pogotovo kada je Umar Sadik izašao sam ispred golmana, ali i u nekoliko situacija posle.


Moskovljani, kojima se prvenstvo nastavlja nedelju dana kasnije, bili su manje opasni, ali su, ipak, prvi poveli. Eder je u 31. minutu pobegao odbrani Partizana i uklizavanjem savladao Stojkovića posle upotrebljive lopte Rifata Zemaletdinova.

Vođstvo Rusa nije potrajalo, jer je već u 34. minutu Tošić vrlo lepim udarcem sa 17-18 metara pogodio dalji ugao i izjednačio.

Partizan će u utorak odmeriti snage sa Rostovom od 16 časova (SK 1), a poslednji meč igra se u subotu 8. februara protiv Spartaka (12 časova – SK1).

Izvor mondo.rs
14:01

4:2 - Filip Stevanović - KRAJ!

14:00

3:2 - Eder!

Nije promenio ugao Eder, bio je precizan. Stevanović se bacio u drugu...

13:59

3:1 - Matić!

Bojan Matić isto kao Saša Zdjelar, vrlo sigurno i precizno.

13:59

Maestralni Stevanović, i Ribusu skida šut!

13:58

2:1 - Zdjelar!

13:57

Stevanović brani udarac Tugareva!

Vrlo lepa intervencija Nemanje Stevanovića. Nije bio nimalo jednostavan šut Romana Tugareva!

13:56

1:1 - Marković!

U isti ugao, je šutirao Marković kao i Žoao Mario.

13:56

0:1 - Žoao Mario!

13:55

Kreće penal serija...

Prvi šutiraju igrači Lokomotive iz Moskve, brani Nemanja Stevanović. 

13:50

Ipak penali!

13:49

Završeno je...

Čekamo samo da vidmo da li će biti penala kao prošle godine.

13:46

Bliži se kraj utakmice, opet je Partizan bio opasan preko Lazara Pavlovića...

13:33

U toku je 78. minut.

13:33

Opasan napad Partizana preko Lazara Markovića nije završen pogotkom. Malo je zakasnio Matić...

13:18

Nove izmene u Partizanu u 63. minutu: Izlaze Natho, Asano i Sadik, ulaze Šćekić, Filip Stevanović i Matić.

13:11

"Valjak" je opasniji!

Prtizan je opasniji i u drugom poluvremenu. Crno-beli su već izveli nekoliko dobrih napada, šutirao je Suma iskosa sa leve strane, a nekoliko minuta kasnije, u 54, i Asano, posle odlične i tečne kontre, preko Sume i Lazara Markovića.

12:46

Kraj prvog poluvremena!

Vrlo dobro izdanje crno-belih protiv odličnog protivnika. Trener Savo Milošević može da bude zadovoljan onim što je video. Obe ekipe imale su po nekoliko prilika, s tim što se stekao utisak da ih je "parni valjak" imao više i da su bile zrelije.

12:44

Imao je Partizan priliku preko Strahinje Pavlovića. Štoper Partizana pokušao je glavom posle prekida, ali je oprezan bio golman ruskog tima.

12:33

GOOOL! Zoran Tošić!

Brz odgovor Partizana! Vrlo lepo je Tošić pomerio loptu u levu stranu i opalio po njoj sa 17-18 metara. Gađao je dalji ugao i pogodio. 

12:31

GOOOL!

Lokomotiva je povela u 31. minutu. Odlično je reagovao Eder na cenatršut sa desne strane Zemaletdinova. Uklizao je i prevario Vladimira Stojkovića.

12:22

Juri Semin je morao da izvrši prvu izmenu, prinudnu. Izašao je Aleksej Mirančuk, a ušao Žoao Mario.

12:17

Vrlo lepa akcija Partizana!

"Parni valjak" mogao je do vođstva u 17. minutu. Sjajno je Natho prebacio težište igre dugom loptom prema Zoranu Tošiću, koji ju je samo spustio za Nemanju Miletića. Desni bek crno-belih je obišao jednog igrača Lokomotive, šutirao, ali i pogodio spoljni deo mreže.

12:13

Dobar udarac Bibrasa Natha u 14. minutu, ali i odbrana Končenkova.

12:10

ŠANSA ZA LOKOMOTIVU!

Gol Partizana bio je ugrožen u 10. minutu. Dmitri Barinov je sačekao loptu na prvoj stativi posle kornera, šutirao je iz prve, ali je dobro postavljen bio Asano.

12:07

I OPET promašaj Umara Sadika!

Sam se Nigerijac izborio za priliku u šestom minutu, oduzeo je loptu na sredini terena i krenuo sam ka golmanu Lokomotive - "oči u oči". Pokušao je Sadik da obiđe čuvara mreže ruskog kluba, ali je otišao isuviše u desnu stranu, a onda prebacio gol. Velika šansa za Partizan.

12:04

Prošlo je pet minuta igre od početak, nema ozbiljnih prilika.

11:58

Počinje utakmica...

11:57
Izvor: FK Partizan / Miroslav Todorović

 Legendarni trener Bora Milutinović i generalni menadžer Partizana Miloš Vazura.

11:46

Utakmica počinje u 12 časova. Ovo su sastavi:

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

LOKOMOTIVA: Kočenkov, Ćorluka, Hevedes, Magkajev, Ignjatev, Barinov, Krajčovjak, An. Mirančuk, Zemaletdinov, Al. Mirančuk, Eder.

Ukratko

  • PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.
  • LOKOMOTIVA: Kočenkov, Ćorluka, Hevedes, Magkajev, Ignjatev, Barinov, Krajčovjak, An. Mirančuk, Zemaletdinov, Al. Mirančuk, Eder.
učitaj još +