Uživo

Dobra partija Zvezde, promašen penal i razigrana deca za minimalac! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su bugarski Ludogorec (1:0) pogotkom Marka Gobeljića.

Trener crveno-belih je rekao da će starteri dobiti više minuta i to se pokazalo tačnim. Zvezda je u susret protiv Ludogoreca ušla veoma motivisana, prepuna snage i sa jasnim konturama kako bi to moglo da izgleda.

Takav pristup je, dokle god su crveno-beli imali snage, doneo ogromnu prednost na terenu srpskom šampionu. Prvi šut bugarskog tima ka Milanu Borjanu upisan je tek u 55. minutu meča, kada su iz slobodnog udarca igrači Ludogoreca pgodili stativu.

Stanković i njegov stručni štab su kombinovali sa formacijama, pa su u dva perioda igre igrali u dva različita sistema. Zavidnu ulogu su imala dva Zvezdina deteta, Željko Gavrić i Veljko Nikolić, koji su još jednom pokazali da bi na njih moglo da se računa.

Jedini pogodak na meču bio je delo Marka Gobeljića, nakon akcije njega i pomenutog Nikolića, koji je šutirao nekoliko trenutaka ranije. Veljko Nikolić je u prvom delu meča igrao kao najbliži Ričmondu Boaćiju, što je formacija koju je Stankovićeva Zvezda prvi put prikazala.

izmene su došle tek kasnije, a Zvezda je na ovom meču promenila sedmoricu igrača. Videlo se da Ričmond Boaći ponovo konkuriše za mesto startnog napadača, a možda čak ima i prednost u odnosu na rivale, kao i da bi proleće moglo da bude period godine u kom se budi Dušan Jovančić.

To će u mnogome zavisiti od konkurencije, kada će zdrav biti Seku Sanogo, koliko će dobro igrati Vulić, Petrović i Nikolić, kao i da li će Mirko Ivanić igrati samo kao ''desetka'' u ovom timu.

Šansu da duplira prednost i tako reši pitanje pobednika nekoliko minuta pre kraja meča propustio je Milan Pavkov, pošto je njegov udarac ''sa kreča'' odbranio golman Stojanov. Junak pobede nad Liveprulom je imao i manji sukob sa Moćijem, iz kog je izašao sa žutim kartonom.

Naredni meč na pripremama crveno-beli igraju već sutra, protiv Celja. I taj susret, kao i ovaj današnji, pratimo zajedno na Mondo portalu. Na strani ''RAZVOJ DOGAĐAJA'' pogledajte kako je tekao današnji okršaj srpskog i bugarskog šampiona.

Izvor mondo.rs
16:47

Nema nadoknade!

Glavni arbitar prijateljskog meča između Crvene zvezde i Ludogoreca je odlučio da ne produži susret, pa je čim je istekao 90. minut fudbala, odsvirao kraj. Dobra predstava crveno-belih i zaslužena pobeda u ovom susretu.

16:45

OVAKO je Zvezda promašila penal

Milan Pavkov je preuzeo odgovornost, ali nije duplirao vođstvo srpskog tima.

16:42

Zvezda menja i na levom boku

Poslednjih nekoliko minuta susreta će umesto Milana Rodića odigrati Marko Konatar.

16:42

PENAL ZA ZVEZDU

...ali ostaje 1:0! Milan Pavkov nije uspeo da prevari Stojanova.

16:34

RODIĆ izbacuje sa gol-linije

Sjajno su kombinovali igrači Ludogoreca, rekli bismo po prvi put na ovom meču. Ispali su defanzivci Zvezde na desnoj strani, ali je Milan rodić u poslednjem trenutku izbacio loptu koja je mogla da donese izjednačenje!

16:30

74. minut - Nova izmena u Zvezdi

Veljko Nikolić je ponovo ostavio sjajan utisak, ali će svoje mesto na terenu u poslednjih petnaestak minuta susreta prepustiti Mirku Ivaniću.

16:23

65. minut - Pet promene u Zvezdi

Odlučio je Dejan Stanković da napravi izmene, pa su petorica novih igrača na terenu od 65. minuta. Milan Gajić je zamenio Gobeljića, Vulić je na terenu umesto Jovančića, po krilima će umesto Bena i Gavrića sada igrati Simić i Vukanović, dok će Boaćijevo mesto u napadu zauzeti Pavkov.

16:17

Pokušaj Petrovića

Reporter Monda ''uhvatio'' je trenutak u kom je Njegoš Petrović pretio golu Ludogoreca.

16:13

Prva prava prilika za Ludogorec

Čekali smo do 54. minuta da vidimo šansu za bugarskog šampiona. Dok su se svi nameštali za centaršut, Čibota je slobodan udarac šutnuo preko živog zida i pogodio desnu stativu Borjanovog gola! Prednost ostaje na strani Crvene zvezde.

16:01

Zvezda meč nastavlja u istom sastavu

Kao što je Dejan Stanković najavio, starteri će dobiti nešto više minuta na terenu nego što je to bila praksa u prethodnim mečevima. Zvezda drugi deo meča počinje u istom sastavu kao i prvi.

15:48

POLUVREME, 1:0!

Predstoji nam pauza, na koju zadovoljniji odlaze igrači Crvene zvezde. bolja igra, terenska inicijativa i više stvorenih šansi za srpski tim obeležili su prvi deo igre ovog pripremnog meča.

15:42

Ekipa Ludogoreca čeka evropsko proleće

Bugarski tim je grupnu fazu Lige Evrope završio sa dve pobede, dva remija i dva poraza, što je bilo dovoljno za prolaz u nokaut fazu. Njihov rival u prvoj prolećnoj rundi će biti Inter iz Milana, tim koji se pod komandom Antonija Kontea bori za titulu u Italiji.

15:36

POGLEDAJTE ZVEZDIN GOL

Ovako su fudbaleri Dejana Stankovića stigli do prednosti protiv najboljeg tima iz Bugarske.

15:34

Đorđe Despotović, Uroš Radaković,...

Poznata lica na tribinama

Susret posmatraju članovi stručnih štabova i igrači Proletera iz Novog Sada, Radničkog iz Niša, Radnika iz Surdulice, sarajevskog Želje, Vardara, reprezentacije Bugarske...

Pored dvojice bivših igrača crveno-belih, na tribinama ima još mnogo poznatih lica. Lepo vreme i kvalitetan fudbal, kakav se očekuje na ovakvom meču, privukli su mnoge igrače i trenere koji su ovih dana u Turskoj na pripremama.

15:30

GOOOOL!

Dugo je trajala akcija crveno-belih ped golom bugarskog tima, pokušao je Veljko Nikolić, a na kraju je Marko Gobeljić pronašao lopti put do mreže!

15:20

Vez velikih šansi

Prošlo je više od 15 minuta fudbala, a pravih šansi još uvek nije bilo. Malo koškanja koje je završeno žutim kartonima je sve što se desilo u dosadašnjem delu meča.

15:08

Zanimljiva formacija

Čini se da crveno-beli stoje u sistemu koji su uigravali na treninzima prethodnih dana, a to je 4-4-1-1. Mladi Veljko Nikolić ima zadatak da ''igra između linija''.

15:03

Počelo je!

Sa zakašnjenjem od dva-tri minuta, počeo je meč u Beleku.

14:52

Pozdravi iz Turske

Mondov reporter Jovan Terzić nalazi se na licu mesta i šalje nam pozdrave sa stadiona. Utakmica između crveno-belih i Ludogoreca počinje za desetak minuta.

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

14:42

Potvrda Zvezdine formacije

Čini se da će Dejan Stanković odstupiti od svoje omiljene formacije 4-4-2 i da će Zvezda zaigrati sa samo jednim napadačem protiv bugarskog tima.

14:23

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći
Rezerve: Vasiljević, Gajić, Pankov, Milunović, Konatar, Vulić, Ivanić, Garsija, Simić, Vukanović, tomane, Pavkov, Krstović

Ludogorec: Iliev, Manolev, Terziev, Sisinjo, Forster, Bađi, Marselinjo, Oliveira Souza, Svierčok, Čibota, Bakalov
Rezerve: Stojanov, Moci, Ikoko, Tavata, Grigore, Abei, Djakov, Jusein, Jordanov, Biton, Vanderson, Kešeru, Žoržinjo