Fudbal

Đuričić i društvo "razmontirali" Romu za 26 minuta, Džeko u "klubu 100"

Izvor mondo.ba

Sasuolo očitao lekciju "vučici" u prvom poluvremenu i stigao do prve, istorijske pobede nad rimskom ekipom.

Kakav meč na "Mapei" stadionu!

Roma je do večeras bila jedina ekipa koju Sasuolo nikada nije pobedio u Seriji A, a prekid crne serije momci u zeleno-crnim dresovima potrudili su se da proslave u velikom stilu.

U pobjedi 4:2 (3:0), domaći su tri gola postigli u uvodnih 26 minuta, dva Frančesko Kaputo, te jedan veoma raspoloženi Filip Đuričić, koji je bio i asistent kod prvog pogotka na meču.

Kaputo je u 7. i 16. minutu najavio pravu žurku, a kada je Đuričić već u 26. minutu pogodio za vođstvo Sasuola 3:0, bilo je jasno da se Romi ne piše dobro.

U prethodnih 13 mečeva, Roma je slavila osam puta, uz pet remija i gol-razliku 27:11.

Protiv jedne od najboljih ekipa u ligi kada je tranzicija u pitanju, trener Rome Paolo Fonseka postavio je potpuno pogrešnu taktiku, sa tromim Davideom Santonom na desnom boku, pa je raspoloženi Žeremi Boga po svojoj lijevoj strani radio šta je htio.

Indisponirani desni bek "vučice" zaradio je vrlo brzo žuti karton, bio na pragu i crvenog kada mu je arbitar Luka Paireto progledao kroz prste, pa je Fonseka reagovao na poluvremenu i zamenio ga pomalo zaboravljenim Brunom Perezom.

Zaigrali su gosti ekspresno bolje u nastavku i već u 55. minutu smanjili na 3:1. Edin Džeko pogodio je glavom, samo 20-ak sekundi pošto je pogodio stativu protivničkog gola.

Bh. reprezentativcu bio je to jubilarni, 100. pogodak u dresu "vučice" u svim takmičenjima, čime je postao tek sedmi igrač u istoriji ovog kluba koji se može pohvaliti tom brojkom.

Više od njega imaju samo Frančesko Toti (307), Roberto Pruco (138), Amadeo Amadei (111), Rodolfo Folk (106), Pedro Manfredini (104) i Vinćenco Montela (102).

Kada se očekivalo da gosti izvrše potpuni pritisak i pokušaju stići veliki zaostatak, medveđu uslugu svom timu napravio je Lorenco Pelegrini, koji je faulirao Đuričića, zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Ipak, i sa igračem manje, gosti su išli na sve ili ništa, a hrabra igra donijela im je novi pogodak. Boga je igrao rukom, a Žordan Veretu realizovao jedanaesterac i smanjio na 3:2.

Samo što su krenuli sa centra, domaći su postigli i četvrti pogodak, a Boga se sjajnim udarcem u rašlje iskupio za kiks iz prethodnog napada na drugoj strani i tako zapečatio sudbinu protivnika, koji nije imao snage da ponovo zaprijeti.

Roma je ovim porazom sebi zakomplikovala borbu za mjesto koje vodi u Ligu šampiona, jer će Atalanta sutra u duelu sa Đenovom imati priliku da se vrati na četvrtu poziciju Serije A.

Ostale rezultate 22. kola i tabelu Serije A pogledajte OVDE.