Fudbal

Veljko Nikolić puca od samopouzdanja: Očekujte me kao nosioca Zvezdine igre

Autor Jovan Terzić

Mladi fudbaler nestrpljiv da se dokaže u crveno-belom dresu. Otkrio i koje je savete dobio od doskorašnjeg kapitena i saigrača, Marka Marina.

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

/Od novinara MONDA iz Turske/

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, apostrofirao je Veljka Nikolića i Željka Gavrića kao trenutno najbolje fudbalere Crvene zvezde, a ovi mladi momci iz dana u dan trude se da kroz treninge i utakmice opravdaju pohvale. 

Dejan Stanković im je ukazao veliko poverenje u pripremnoj utakmici protiv Ludogoreca (1:0) i nije pogrešio, jer su i jedan i drugi pružili vrlo dobru partiju. 

"Zadovoljan sam što sam igrao od početka. Drago mi je što saigrači malo više veruju u mene, pošto prošle godine nisam imao punu minutažu zbog povrede i nekih drugih razloga, ali nadam se da će se to promeniti i da ću postati bitna karika u timu", izjavio je 20-godišnji Nikolić, od kog se zbog pozicije u timu očekuje da bude naslednik doskorašnjeg kapitena Marka Marina.

"Zašto da ne? Na meni je da radim i treniram, pa će sve to doći", ne plaši se mladi kreator igre izazova.


Kao nekome ko igra na poziciji ofanzivnog veziste, nameće mu se broj 10, koji sam po sebi ima težinu i kroz istoriju su ga nosili mnogi veliki igrači.

"Što da ne? S jedne strane bi postojao neki pritisak, ali voleo bih iskreno da nosim taj broj od sledeće sezone".

Ime Veljka Nikolića već dugo se pominje kada se priča o nadama Crvene zvezde, međutim, još nije dobio značajnu minutažu u prvom timu crveno-belih, što bi trebalo da se promeni uskoro. 

I sam priznaje da je očekivao da će se to dogoditi ranije. 

"Iskreno - jesam. Ali sputavale su me neke povrede i nije sve bilo do mene. Nadam se da je ovo moja sezona i da će uskoro sve krenuti unapred", priželjkuje Nikolić.

Kaže i da je dobio brojne savete od Marina i Bena, na čemu im je mnogo zahvalan. 

"Marko Marin mi je najčešće govorio da se u manevru pozicioniram tako da uvek kada primim loptu budem okrenut leđima i to mi je dosta pomoglo do sada".

Idol Mesut Ozil

Ne želi Veljko Nikolić da gleda previše u budućnost, već kaže da mu je trenutno jedina želja osvajanje 'duple krune' sa Crvenom zvezdom, a rekao je i da nema fudbalera sa kojim bi se upoređivao, ali je u dečačkim danima najviše voleo da gleda Mesuta Ozila.

Osvrnuo se mladi vezista i na Terzićevu izjavu.

"Drago mi je što direktor misli tako, ali trenutno smo na pripremama i neko je u boljoj formi, a neko još ulazi u formu. Kada se budemo vratili i počne prvenstvo, videćemo kako je".

Direktor je konstatovao i da crveno-beli kasne šest meseci da šansom mladim igračima. Čak misli da je trebalo koristiti neke od njih i u utakmicama Lige šampiona jer bi tako dobili iskustvo, a i porasla bi im tržišna cena.

"Drago mi je što je to rekao, ali ne mora ništa da znači. To je na misteru (Dejan Stanković) i Upravi kluba da odluče ko će igrati. Ako tako odluče, mi nemamo ništa protiv".

Za kraj, Nikolić je najavio šta navijači mogu da očekuju od njega u drugom delu sezone.

"Nadam se da ću odigrati dobru poluseznu, daj Bože, i mislim da treba da očekujete jednog nosioca igre". 

Crveno-beli se takmičarskim utakmicama 15. februara, duelom sa Čukaričkim na Banovom brdu. Kako se stvari odvijaju, Nikolić bi već u toj utakmici mogao da bude starter...