Fudbal

Srbija otvara vrata Svetskog prvenstva: Velika pobeda protiv Francuske!

Izvor mondo.rs

Sjajan nastup i jako bitan trijumf "orlova"! Posle dva kola u Nišu imaju maksimalan učinak. Sledi duel protiv dvostrukog prvaka sveta!

Izvor: MN Press

"Orlovi", bravo!

Reprezentacija Srbije u futsalu pobedila je i u drugom kolu drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Litvaniji 2020, jer je u duelu protiv "trikolora" pokazala ogromnu mentalnu snagu.

Srbija - Francuska 4:2 (1:1)

Iako je dva puta gubila (0:1, pa 1:2) i iako je Francuska pri drugom vođstvu imala i penal, izabranici Gorana Ivančića ostvarili su ogroman trijumf, koji im praktično "overava" plasman u baraž za Mundijal, a istovremeno i najavljuje utakmicu odluke protiv Španije, dvostrukog prvaka sveta, u utorak (20.30, TV Arena sport).

Golovima Stefana Rakića i Miloša Simića, "orlovi" su dva puta poništili prednost gostiju, koje je naš tim već pobedio u uvodnoj rundi kvalifikacija. I to u gostima!

Srpski golman Nemanja Momčilović odbranio je Francuzima penal u nastavku večerašnjeg meča i dao dodatnu energiju saigračima, ali i čitavoj dvorani.

Usledio je nalet našeg tima, u kojem je Dragan Tomić osam minuta pre kraja pogodio za prvo vođstvo "orlova" (3:2), a konačan rezultat postavio je Vladan Aleksić u poslednjim sekundama. On je ukucao u mrežu loptu koja se odbila o stativu posle udarca Miloša Simića.

Nekoliko hiljada navjiača u "Čairu" slavilo je taj trenutak i pobedu, a sigurno je da će niška dvorana za dva dana biti još punija!

U slučaju osvajanja prvog mesta, Srbija će direktno otići na Svetsko prvenstvo, a u slučaju da završi kao druga, igraće u aprilskom baražu protiv tima iz Grupe A, u kojoj se za prvo mesto bore Finska, Italija i Portugal.

Grupa B

2. kolo:

Srbija - Francuska 4:2 (1:1
Ukrajina - Španija 20.30

Srbija 6, Španija (-1) 3, Francuska 0, Ukrajina (-1) 0.