Fudbal

Polako i bolno ispadaju iz Bundesa: Bolje bi im bilo da nisu dali gol...

Izvor mondo.ba

Do polovine prvog poluvremena sve je išlo odlično za domaće, a onda se sve preokrenulo.

Kada je Paderborn u 22. minutu poveo 1:0 protiv Volfsburga, njegovi navijači nisu mogli ni da naslute da će gol Bena Colinskog biti skoro sve pozitivno što se desilo domaćinu u 20. kolu Bundeslige.

Obradovali su se, a onda je sve krenulo nizbrdo - 2:4 (1:2).

Prvo je u 26. minutu Robin Knohe pogodio za 1:1, sedam minuta kasnije Gerit Holtman dobio je direktan crveni karton, da bi "vukovi" pet minuta pre odlaska na odmor iskoristili igrački suficit i golom Danijela Ginčeka potpuno preokrenuli.

Početkom nastavka, Paderborn je imao dve veoma dobre prilike za izjednačenje, a kada ih je propustio, kazna je brzo stigla - ponovo je Ginček pogodio - 1:3.

Nisu se domaći predali ni sa igračem manje.

Sebastijan Vasilijadis u 73. minutu dalekometnim udarcem smanjio je na 2:3, ali nada u povratak kratko je trajala, jer je Maksimilijan Arnold samo tri minuta kasnije majstorski pogodio iz slobodnog udarca, pa ponovo svom timu osigurao dva gola prednosti.

To je bio konačan rezultat.

Seriju od tri poraza fudbaleri Volfsburga tako su prekinuli u gostima protiv "fenjeraša", koji u poslednje vreme igra mnogo bolje nego u prvom delu sezone, kada je ostvario dva trijumfa u prethodna tri kola.

Ipak, današnjim porazom dodatno je sebi zakomplikovao borbu za opstanak u Bundesligi.

Pročitajte sve rezultate 20. kola Bundesa.