Fudbal

Spakovanih kofera čeka Stankovićevu odluku: Uradiću sve što je do mene

Autor Jovan Terzić

Legija je odbijena, ali i dalje postoji mogućnost da vezista napusti crveno-bele.

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

/Od novinara MONDA iz Turske/

Odigrao je Veljko Simić ceo duel protiv Celja (1:1), a dan ranije i poslednjih 25 minuta provere protiv Ludogoreca (1:0), međutim, veliko je pitanje hoće li uspeti da se kod Dejana Stankovića izbori za veću minutažu nego što je bila kod Vladana Milojevića u prvom delu sezone. 

Luta nekadašnji omaldinac crveno-belih po pozicijama u veznom redu i nikako da se nametne partijom vrednom pohvala. 

U razgovoru sa novinarima koji iz Beleka izveštavaju sa priprema srpskog šampiona priznao je da i dalje postoji mogućnost da napusti klub u aktuelnom prelaznom roku, ali i rekao da je koncentrisan isključivo na to da se dokaže novom treneru.

"Svaki prelazni rok igračima su spakovani koferi, kao što je Terza (generalni direktor Zvezdan Terzić) rekao. Postoji mogućnost i odlaska, ali zadovoljan sam ovde i fokusiran na predstojeću polusezonu".

Pominjalo se nedavno da bi Simić mogao u Legiju iz Varšave.

"Bilo je nekih priča, samo nisam skroz upućen. Koliko sam čuo, ponuda je došla u klub (nezvanično 500.000 evra), ali je odbijena. Trenutno sam fokusiran samo na Zvezdu", istakao je.

O ličnom učinku u prvom delu sezone

"Nije bilo baš mnogo šansi za igru u prvom delu sezone, a nadam se da će se to popraviti u drugom. Ja ću uraditi sve što je do mene, pa ćemo videti".

Na pitanje gde bi voleo da nastavi karijeru posle Crvene zvezde, vezista koji 17. februara puni 25 godina izabrao je Španiju ili Nemačku.

"Voleo bih da igram u nekoj ligi koja je više fokusirana na ofanzivce. Recimo, Španija ili Nemačka. To su mi omiljene lige, Primera i Bundesliga".


Simić je sa "Marakane" otišao u Bazel još kao tinejdžer, bez da je probao da se nametne u prvom timu beogradskog kluba.

Kaže da se ne kaje zbog toga, ali danas bi doneo drugačiju odluku, što i savetuje nekim novima nadama crveno-belih. 

"Nemam šta da se kajem, bilo pa prošlo. Davno je to iza mene, rekao sam već da je to bila moja greška, ishitrenost, i ne obraćam više pažnju na to... Mladim igračima bih rekao da ne žure mnogo. Posebno jer je Zvezda sada u mnogo boljoj situaciji nego kada sam ja otišao. Nema razloga da žure, treba prvo ovde da stasaju, pa tek onda da idu u inostranstvo".

Jedan od njegovih "klasića" bio je Nemanja Maksimović, danas jedan od najvažnijih igrača Hetafea, trećeplasiranog tima pomenute Primere.

"Što se Makse tiče, njemu ide odlično. Hetafe je u vrhu španskog fudbala, igra za reprezentaciju, a što se tiče mene, ostvario sam neke svoje snove u dresu Crvene zvezde, u klubu u kom sam odrastao i iskreno ne bih menjao bilo šta", tvrdi Simić.

Kao igraču koji je ponikao u Ljutice Bogdana kaže da mu aktuelni uspesi kluba mnogo znače.

"Znači mnogo osvojena titula, teško to mogu da razumeju ljudi koji nisu ponikli u Zvezdil. Posebno igranje Lige šampiona potom. To ostaje zauvek urezano i u glavi i u srcu".

Šta prvo uradiš kada se vratiš sa priprema?

"Prvo dva dana ne treniram", odgovorio je Simić kroz osmeh.

Novi trener doneo je i nešto drugačiji stil igre od svog prethodnika. Simić kaže da mu to odgovara.

"Radimo na presingu kada nemamo loptu, ali i kada je imamo u našem posedu. To su neke novine i trebaće vremena da se sve skocka. Mislim da smo na dobrom putu. Svaki trener ima svoj stil, kod Dejana ima nekih različitih stvari kada su krila u pitanju. Na jednoj strani se uvlače unutra, a na drugoj drže širinu. Mislim da to već shvatamo prilično dobro. Meni lično to odgovara".

Među glavnim konkurentima za mesto u timu, Veljko Simić će imati mladog Željka Gavrića, koji igra vrlo dobro u pripremnim utakmicama.

"Odličan je Željko, baš pozitivan utisak. Drago mi je zbog njega i Veljka Nikolića. Ja sam 'Zvezdino dete' i mnogo mi je drago kada vidim da se 'Zvezdina deca' dobro snalaze u prvom timu".

Iz kluba je najavljeno da će Zvezda na proleće forsirati mlade igrače, ali Simiću to ne smeta.

"Što da ne, nema tu ništa pogrešno. Igraće ko najviše zasluži, a konkurecija može samo da izvuče najpozitivnije iz svih".

Milan Jevtocić je pozajmljen kiparskom APOEL-u, a Radživ van La Para izbačen iz prvog tima, čime je smanjena gužva u veznom redu, posebno na mestima krila. 

"U ovom prelaznom roku više se radilo na smanjenju igračkog kadra i mislim da će to imati pozitivan uticaj na igrače, jer će svi biti i u trenažnom i u igračkom procesu", smatra Simić.