Fudbal

Srbija saznala kako na Mundijal! Jedan put vodi iz Čaira, a drugi...

Izvor mondo.rs

U nedelju uveče definisano je kako sjajna futsal reprezentacija Srbije može da se plasira na Svetsko prvenstvo u Litvaniji.

Izvor: MN Press

Posle svojih važnih pobeda, "orlovi" su dobili jasne vesti.

Nakon što su u "Čairu" savladali Ukrajinu 5:2, a u nedelju i Francusku 4:2, reprezentativci Srbije u futsalu saznali su koja dva puta ih vode na Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Litvaniji od 12. septembra do 4. oktobra.

Prvu put vodi preko Španije, dvostrukog šampiona sveta (2000, 2004) sa kojom će se izabranici Gorana Ivančića sastati u utorak, takođe u Nišu, u poslednjem kolu Grupe B.

Ko pobedi u tom meču biće prvi u grupi i direktno će se plasirati na Mundijal.

Drugi put ka najvećem turniru vodi preko baraža, u koji će drugoplasirani. A, već je poznato da će u tom slučaju rival "orlovima" biti Finska. Ona je zauzela drugo mesto u Grupi A, iza Portugala, a ispred Italije i Belorusije.

Utakmice baraža biće odigrane 9. i 12. aprila i daće poslednja dva učesnika Mundijala.

Srbija samo jednom igrala na Svetskom prvenstvu

Prošli i jedini put naša reprezentacija nastupila je na Mundijalu 2012. godine na Tajlandu, kada je zauzela prvo mesto u grupnoj fazi (ispred Češke, Egipta i Kuvajta), a onda stala u osmini finala, porazom u duelu protiv Argentine (1:2).

Dakle, prva "meč lopta" pred Srbijom je u utorak u 20.30 časova u "Čairu" i bilo bi jako lepo da naš tim ima podršku kakvu zaslužuje nakon što se plasirao u "Elitnu rundu", a onda u njoj već ostvario dve jako važne pobede.

"Mislim da je utakmica protiv Francuske pokazala zašto publika dolazi da gleda futsal. Ovo je prava promocija ovog sporta i sa ovakvim pristupom Srbija će uvek da puni hale u zemlji. Verujte, kada bismo svaki put ovako odigrali, rezultat bi bio potpuno nebitan. Kada se momci ovako bore, uvek se dobro završi", rekao je selektor Ivančić posle trijumfa protiv "trikolora".

"Protiv Španije se borimo za direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Neće biti lako, jer to je reprezentacija koja je daleko ispred svih na našem kontinentu. Možda je Portugal blizu njih, ali Španija je u poslednje vreme najbolja. Hrabri me što smo pokazali da možemo da igramo, možemo mnogo da trčimo, da fizički budemo jaki. Ovo su mečevi u kojima rastemo, napredujemo i zbog ovakvih rezultata smo minulih meseci igrali protiv najboljih reprezentacija na svetu. Imamo mladu ekipu koja će biti na okupu narednih šest, sedam godina, pa onda možete da zamislite kako će ona izgledati za tri ili četiri godine i koji su joj dometi. Mislim da imamo sjajnu budućnost", dodao je šef struke "orlova".

Izvor: MN Press

Nišlije, u utorak u Čair. Mundijal je jako blizu!