Fudbal

Grafičar hvali Zvezdu, a sebe drži budnim: Uspeh zna da zavara

Autor Jovan Terzić

Saradnja crveno-belih i ljubičastih počela je da daje plodove. Na Senjaku, ipak, ne žele euforiju.

Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Marko Konatar.
Izvor: MN Press

/Od novinara MONDA iz Turske/

Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Marko Konatar mogli bi da budu prvi igrači od uspostavljanja saradnje Crvene zvezde i Grafičara koji su kroz filter prvoligaša stigli do zapažene minutaže u crveno-belom dresu.

Dejan Stanković im posvećuje veliku pažnju tokom zimskih priprema, a oni vraćaju dobrim izdanjima u prijateljskim utakmicama. 

Videćemo hoće li sva trojica uspeti da se nametnu za ostanak u Ljutice Bogdana ili će neko, poput Strahinje Erakovića, morati nazad na dodatnih šest meseci u Grafičar.

U klubu sa Senjaka, svakako su zadovoljni putem kojim napreduju ovi mladi momci, o čemu je govorio predsednik Slobodan Govedarica.

"Izuzetno mi je drago da vidim Gavrića, Nikolića i Konatara u prvom timu Crvene zvezde. Želim im mnogo sreće i uspeha. Njihov talenat je nesporan, a oni su produkt stručnog i timskog rada pre svega Omladinske škole Crvene zvezde, skauta, trenera, koordinatora, direktora, kao i posvećenog i profesionalnog rada trenera i stručnog štaba Grafičara, ali iznad svega dobro postavljene strategije i vizije generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića", poručio je u izjavi dostavljenoj medijima i dodao:

Izvor: MN Press

"Jedan od ključnih, strateških, razloga saradnje Zvezde i Grafičara je maksimalno smanjena mogućnost odlazaka igrača iz Omladinske škole Crvene zvezde bez obeštećenja. Igrači prolaze kroz dodatni filter u seniorskom fudbalu pre nego što pređu u prvi tim ili krenu drugim putem. Takođe, ponosni smo na rad Omladinske škole Grafičara. Oformljene su sve selekcije i samo za nekoliko godina rada uspeli smo da izborimo plasman u najviše rangove takmičenja. Upravo Konatar je najbolji primer", naveo je Govedarica, a zatim objasnio:

"U jednom momentu nije bio starter u omladinskoj selekciji Crvene zvezde i dobio je šansu da standardno igra u omladincima Grafičara, pa potom i za prvi tim, a sada se izborio za šansu u Zvezdi".

Prvi čovek "Grafosa", ipak, upozorava:

"Kada stvari idu dobro, tada treba biti najoprezniji, uspeh zna da zavara. Trudićemo se da nastavimo sa dobrim radom i budemo još bolji".

Grafičar je posle prvog dela sezone na vodećoj poziciji drugoligaškog karavana, sa bodom više od Metalca, četiri od Zlatibora i OFK Bačke...

Fudbaleri ovog kluba od ponedeljka će se, kao i Zvezdini igrači, u turskom Beleku pripremati za nastavak sezone.