Fudbal

Kako je Vojvodina dovela zatvorenika: Delio sam sobu sa UBICAMA!

Izvor mondo.rs Izvor Sportski žurnal

"Samo sedam dana posle zatvora odigrao sam utakmicu za Vojvodinu i dao gol protiv Mačve", prisetio se krilni fudbaler Miodrag Gemović.

Izvor: MN Press

Miodrag Gemović (25) bio je jedno od letošnjih pojačanja Vojvodine koje se pokazalo kao "pun pogodak", a iza njegovog dolaska stoji još neverovatnija priča!

U intervjuu za "Sportski žurnal" sa priprema u Beleku, Gemović je ispričao da je čak dva i po meseca proveo u zatvoru zbog tuče iz mladosti, a interesantno je da je za Vojvodinu potpisao dok je još bio na odsluženju kazne.


"Došao je kod mene u posetu sekretar kluba Aleksandar Vlaškalić sa potrebnom dokumentacijom. Potpisali smo ugovor u neobičnoj atmosferi i na, najblaže rečeno, neobičnom mestu - u zatvoru", kazao je Gemović i i pojasnio da je to bila "skupa cena" za obračun šakama u mladosti, kada je jednom momku slomio vilicu.

Naveo je da je bio tužen za 10.000 evra, koje nije imao da plati, tako da su se sudili četiri godine - i na kraju je osuđen na zatvorsku kaznu u Bogosavi.

Ističe da se junačio, da je bio srčan, a da je zatvor bio težak za njega... "

Nije mi bilo lako, ali izdržao sam nekako. U dve različite ćelije bio sam sa po devet zatvorenika. Svakakvih likova je tu bilo, počev od onih koji su izdržavali kaznu za ubistvo, pa nadalje. U jednom trenutku delio sam sobu sa trojicom ubica", ispričao je Gemović.

Pre dolaska u Vojvodinu igrao je za Mačvu.
Izvor: MN Press


Gemović je ispričao da je u zatvoru stalno mislio na fudbal i da je ključnu ulogu u njegovom dolasku imao Nenad Lalatović čija je želja bio i pre toga.

"Sve se posle izlaska na slobodu odigralo neverovatno brzo. Samo sedam dana posle zatvora odigrao sam utakmicu za Vojvodinu protiv Mačve u Bačkoj Palanci i u pobedi 3:1 postigao gol. Zvali su oni s kojima sam bio u zatvoru da čestitaju, radovali su se mom pogotku", kazao je Miodrag Gemović koji je na pitanje o tome da li mu je neprijatno dok govori na ovu temu odgovorio sledeće:

"Ne, zašto? To sam ja, to je deo mene. Velika životna lekcija. Nadam se, nikad više!".