Uživo

Španija iz Niša na Mundijal, Srbija put do Litvanije traži preko Finske

Srbija ide u baraž za SP, gde će igrati protiv Finske. Španija ubedljivo pobedila 5:1 (2:0) i osvojila prvo mesto na turniru u Nišu.

Fudbaleri Srbije, proslavljaju pobedu na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Ukrajine, u hali Cair. Nis, 01.02.2020. foto: MN press / vk Futsal, Kvalifikacije za FIFA svetsko prvenstvo, Srbija, Ukrajina, Radost
Izvor: Vanja Keser/© MN press, all rights reserved

Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da u Nišu obezbedi direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2020. "Orlovima" je za takav ishod bila potrebna pobeda ili barem bod u duelu sa Španijom.

Naš tim sada očekuje baraž sa Finskom. Prvi meč igra se 9. aprila i Srbija je domaćin, a tri dana kasnije gostuje na severu Evrope.

Jedna od najboljih selekcija sveta, dvostruki prvak planete, bio je bolji 5:1 (2:0).

"Crvena furija" iskoristila je ogroman grč kod igrača Srbije, ali i veliki kvalitet, koji mnogi stručnjaci u ovom sportu, uz onaj koji poseduju Brazilci, smatraju trenutno najboljim na planeti. Uostalom Brazil je pet puta bio prvak sveta, a Španija dva puta. Samo je Argentina još uspevala da se domogne titule.

Kao posledica težine i važnosti meča dogodio se autogol već u četvrtom minutu. Bebe je bio pored lopte, ali je nju u mrežu odličnog Nemanje Momčilovića poslao Ristić. Nije se dugo čekalo na novi pogodak, Gomez del Olmo je zakasnio na pas, ali nije Tomić, od njega se lopta odbila pravo do pomenutog Španca, kome je preostalo samo da je rutinski pošalje u mrežu.

Sve do 27. minuta bio je aktivan rezultat 2:0, a onda je Marko Pršić vrlo sigurno iskoristio penal i utakmici vratio neizvesnost. Srbija je u tom periodu igrala vrlo dobro, imala je čak i odličnu šansu za izjednačenje. Međutim, furioznim finišom, kada su "orlovi" sve karte bacili u napad, Španija je uspela da postigne još tri gola i upiše ubedljivu pobedu. Strelci su bili Bebe u 34. i Adolfo u 37. i 39. minutu.

Španija je osvojila prvo mesto sa devet bodova, Srbija je druga sa šest, dok Francuska i Ukrajina takmičenje završavaju sa po jednim bodom.

Izvor mondo.rs
22:09

KRAJ - 1:5!

22:07

Opet Adolfo...

Sve je gotovo, Španija je postigla peti gol.

22:04

GOOOL!

Čim se završio tajm-aut, Španci su postigli gol. Adolfo je iskoristio grešku i postigao prelep gol.

22:02

Goran Ivančić zove tajm-aut na 3,33 do kraja! Poslednja nada za "olrove", sada ćemo verovatno igrati i bez golmana.

21:56

Španija opet ima "plus dva"!

Lozano je pogodio stativu, a Bebe naleteo na loptu i smestio je u mrežu. Na 6,49 do kraja.

21:49

ŠANSA!

Na tačno deset minuta pre kraja, Aleksić propušta ogromnu priliku!

21:42

GOOOL! Srbija je u igri!

Marko Pršić je smanjio na 1:2!

21:42

PENAL ZA SRBIJU!

Ortiz je igrao rukom. Do kraja 13.23 minuta!

21:37

Proteklo je pet minuta igre u drugom delu, Srbija je imala nekoliko opasnih napada. Rezultat je i dalje 2:0 za Španiju.

21:12

Kraj prvog poluvremena.

21:10

Vrlo malo dobrih napada Srbije. Španija igra svoju igru i pored vođstva od 2:0. 

21:04

Još pet minuta do kraja prvog poluvremena. Srbija se oslobodila pritiska, ali je kvalitet evidentno na strani Španije.

20:45

GOOOL!

Puno Sreće za Španiju...Nova kontra, Lozano je odigrao u sredinu, lopta je pogodila Tomića i pala tačno ispred Del Olma, kome je preostalo da je sa dva-tri metra samo ćušne u prazan gol. Od sedmog minuta Španija vodi 2:0.

20:42

Momčilović je sjajno odbranio zicer! Neverovatna intervencija golmana Srbije...

20:39

Španija vodi!

Posle nekoliko odličnih intervencija kojima je Nemanja Momčilović sprečio Špance da stignu do vođstva, Ristić je posle duela sa Bebeom poslao loptu u sopstvenu mrežu. Šteta! Španija od četvrtog minuta vodi!

20:36

Borbeno i agresivo su počeli i jedni i drugi. Oba tima igraju presing na protivničkoj polovini i pokušavaju u ranoj fazi da oduzmu loptu i stvore priliku. Posle dva minuta igre, nema golova.

20:32

Španci su imali prvu priliku posle 30 sekundi, Momčilović je odbranio, ali je dobio udarac u glavu, pa je meč zbog toga bio na kratko prekinut.

20:31

Utakmica je počela...

Ukratko

  • Svetsko prvenstvo u Litvaniji biće deveto po redu. Na prethodnih osam Brazil je osvojio pet titula, Španija dve, a jednom je prvak bila Argentina i to na prošlom, održanom 2016. u Kolumbiji.
  • Srbija je bila učesnik jednog Mundijala, 2012. godine na Tajlandu. "Orlovi" su stigli do osmine finale, gde ih je zaustavila Argentina (1:2), koja je kasnije eliminisana od Brazila (2:3).
  • Svetsko prvenstvo održaće se od 12. septembra do 4. oktobra.
učitaj još +