Fudbal

"Najbolji Zvezdin golman u 21. veku": Sledi nova era

Autor Jovan Terzić

Milan Borjan o promeni trenera i ulozi kapitena.

Izvor: MN Press

/Od novinara MONDA iz Beleka/

Vladan Milojević je otišao i ostavio iza sebe dva plasmana u Ligu šampiona, proleće u Ligi Evrope, dve titule prvaka Srbije i velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan posle prvog dela sezone.

Na klupu Crvene zvezde došao je nekadašnji as u kopačkama i ljubimac navijača, Dejan Stanković, koji - za početak - ima zadatak da očuva prednost i odbrani titulu. 

Kapiten tima, Milan Borjan, veruje da će se to dogoditi, kao i mnogi drugi uspesi.

"Naravno da može da usledi nova era, samo moramo da verujemo u sve ovo što radimo, a ja verujem da će Zvezda i ove godine da napravi velike stvari", optimista je golman crveno-belih.

"Deki, mister, je uneo svežinu u ekipu i dosta stvari, ali i novih zahteva. Još se privikavamo na sve to, ide kako treba. Trenutno su malo teške noge zbog priprema, ali imaćemo vremena da se par dana odmorimo kada se vratimo u Beograd i spremni dočekamo nastavak prvenstva", dodao je.

Osvrnuo se Borjan i na period pod komandom Vladana Milojevića. Na pitanje ko je bio najznačajniji igrač tokom njegovog trenerskog mandata u Zvezdi, istakao je - njega.

"Milojević. Čovek je uradio neverovatne stvari, bio nam je drug i psiholog, da nije bilo njega ne bi bilo ovih uspeha i ne bi Zvezda i Srbija videli Ligu šampiona".

Na pitanje ko je najbolji golman Crvene zvezde u 21. veku , Borjan nije imao dilemu.

"Ja", ispalio je kao iz topa, ali se i nasmejao.

"Šalim se, Zvezda je stvarno imala velika imena i velike golmane. Meni je drago da sam ostavio trag, a nadam se da ćemo nastaviti da ređamo uspehe".

Od ove zime i odlaska Marka Marina, kapitenska traka biće oko Borjanove ruke.

"Velika mi je čast biti kapiten ovako velikog kluba, veliki igrači su nosili Zvezdinu traku. Nadam se da ću predvoditi ekipu do 'duple krune'. Bio sam presrećan kada sam saznao, stvarno je ogromna čast. Uvek sam razgovarao sa saigračima i na terenu i van terena i predvodio ekipu, to svaki golman mora da radi - da daje savete i organizuje. Neće se to sada promeniti. Saigrači moraju da me slušaju jer imam najveći pregled igre", istakao je.