Fudbal

Poslednji filter u Turskoj: Stanković već ima startnih 11 Zvezde?

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli od 15.30 igraju u Beleku protiv Dunajske Strede.

Izvor: MONDO/J. Terzić

/Od novinara MONDA iz Beleka/

Trećeplasirani tim slovačkog prvenstva - Dunajska Streda ili skraćeno DAC - poslužiće Crvenoj zvezdi kao generalna provera pred nastavak takmičarske sezone.

Crveno-beli od 15.30 (prenos na TV Arena Sport) igraju poslednju prijateljsku utakmicu na pripremama u turskom Beleku, pošto je otkazan duel sa Aktobeom, koji je prvobitno bio planiran za dan kas nije. 

Utakmica za Kazahstancima otkazana je jer Dejan Stanković ne želi previše da opterećuje igrače u finišu priprema i pojedine izvodi na teren dvaput u dva dana.

Time se nagoveštava da novi trener srpskog šampiona ima jasnu sliku kostura tima koji će u drugom delu sezone imati zadatak da odbrani titulu, ali i osvoji dugo čekani Kup Srbije.

Potvrdio je to i sportski direktor Mitar Mrkela, kada je u utorak tokom razgovora sa novinarima rekao da Stanković ima definisan tim od utakmice sa Ludogorecom. 


Taj meč odigran je u subotu, 1. februara, a na terenu su se od prvog minuta našli: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći.

Po viđenom na treninzima u međuvremenu, očekuje se da četiri dana kasnije isti igrači započnu i duel sa slovačkim klubom i provedu bar sat vremena u igri.

Novu šansu sa klupe će čekati, pre svih, Mateo Garsija, Miloš Vulić, Mirko Ivanić, Nemanja Milunović, Milan Pavkov i Tomane, ali je malo verovatno da će neki od njih do 15. februara i utakmice sa Čukaričkim na Banovom brdu uspeti da istisne prethodno pomenute iz startne postave.

Dosad je ekipa najčešće delovala u sistemu 4-2-3-1, ali je bilo i pomeranja u 3-5-2 i 4-4-1-1.

Ukoliko Stanković odluči da ove srede isproba još neke svoje zamisli to bi verovatno dovelo do promene pojedinih igrača u "prvih 11", ali su šanse minimalne da će, bar kada počne prvenstvo, crveno-beli odstupati od dosad najčešće uigravanog sistema, koji je praktikovao i Vladan Milojević. 

Izvor: MONDO/J. Terzić