Zvezda je spremna! Najbolja igra ove zime i ČETIRI gola Slovacima

Celje je bio samo loš dan, Zvezda odigrala impresivan meč protiv trećeplasiranog tima Slovačke. Posebne pohvale Boaćiju, Benu, Nikoliću i Petroviću. Prvi put posle povrede zaigrao i Jovičić.

MN Press RICHMOND BOAKYE Ricmond Boaci, EL FARDOU BEN BOUHANE El Fardu Ben buhan, RAJIV RAMON VAN LA PARRA Radziv Ramon Van La Para fudbaleri Crvene zvezde pocetak zimskih priprema za Superligu Prvenstvo Srbije na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 10.01.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Pripreme

Dejan Stanković ima razlog za zadovoljstvo posle uspešne "generalke" u Beleku.

Crvena zvezda odigrala je najbolji meč na pripremama u Antaliji protiv slovačke Dunajske Strede i slavila ubedljivo 4:0 (3:0). Posebno impresivno bilo je prvo poluvreme u kojoj je Stanković izabrao startnu postavu kao protiv Ludogoreca, a tih 11 igrača odgovorilo mu je sjajnom igrom.


Naročito dobar bio je El Fardu Ben, s kojim Zvezda vodi pregovore oko novog ugovora, koji je ekipu doveo u vođstvo u 3. minutu, da bi ubrzo asistirao i iz kornera za Jovančića u 16.

Najlepši pogodak na meču videli smo u 30. minutu kada je Njegoš Petrović "raspalio" sa tridesetak metara i pokazao da je pred njim odlično proleće, a odličan utisak ostavili su ostali mladi igrači - Veljko Nikolić i Željko Gavrić - koji danas nisu uspeli da se upišu u strelce.



Odličan meč odigrao je i Ričmond Boaći, koji je prvo asistirao Benu za prvi pogodak na meču, da bi u 57. minutu dao svoj prvi gol na ovogodišnjim pripremama. Glavom, posle centaršuta Rodića.

Zvezda je očekivano "povukla ručnu" posle četvrtog gola na meču, Stanković je na dvadeset minuta kraja napravio i "hokejaških" devet izmena kada su i ostali igrači s klupe dobili šansu, a zanimljivo je da su jedino nezamenljivi bili Milan Borjan i Marko Gobeljić.

Vredi istaći i da je i na ovom meču odlično funkcionisao visoki "prvi" presing Zvezde kada rival izlazi s loptom iz zadnje linije posle kog su uspevali da ukradu loptu i uđu u šansu.

Trećeplasirani tim slovačkog prvenstva nije mogao da se nosi sa tim…

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek (Pankov), Babić (Milunović), Rodić (Konatar) - Jovančić (Jovičić), Petrović (Vulić) - Ben (Garsija), Nikolić (Ivanić), Gavrić (Simić) - Boaći (Pavkov).

***kliknite na karticu "razvoj događaja" i pogledajte kako je tekao meč iz minuta u minut***

Uživo
17:15

Kraj!

Crvena zvezda pobedila je Dunajsku Stredu bez većih problema - 4:0.

Igrači koji su manje igrali ostali su da istrče nekoliko dužina.

16:59

70' - Hokejaške izmene!

Promenio je Stanković sve igrače sem Gobeljića i Borjana, a na terenu je prvi put od povrede Jovičić.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Milunović, Konatar - Jovičić, Vulić - Garsija, Ivanić, Simić - Pavkov.

16:44

57' - GOL! Boaći! 4:0!

Još jedna sjajna akcija Zvezde, dugo je trajao napad, a onda je Rodić poslao sjajan pas za Boaćija na drugoj stativi, ovaj se odlično snašao i postigao svoj prvi gol na pripremama.

16:32

Počelo je drugo poluvreme, bez promena u timu Zvezde.

16:09

38' - Gavrić!

Sjajan prekid mladog Gavrića, "otvorio je stopalo" što se kaže, ali Jedlička je ovo uspeo da odbrani. Mnogo šansi za Zvezdu.

16:01

30' - Golčina! Petrović! 3:0!

Majstorija!

Najlepši pogodak na meču delo je Njegoša Petrovića koji je sa skoro 30 metara odlučio da "raspali" po lopti, računao je na vetar i Jedlička nije mogao ništa. Projektil je završio iza njegovih leđa...

15:57

25' - Tri šanse za Zvezdu!

Pravo je čudo kako na semaforu ne stoji 3:0.

Gobeljić je imao priliku da postigne novi gol na pripremama, potom je Gavrić iz kornera bio blizu postizanja pogotka, da bi posle novog Benovog udarca iz ugla - najbolju priliku imao Babić, međutim lopta je stala na gol-liniji.

15:48

16' - Gol! Jovančić! 2:0!

Odličan početak utakmice za Zvezdu!

Ben je izveo perfektan korner iz desnog ugla i na drugoj stativi pronašao je Dušana Jovančića koji se sjajno snašao pored čuvara i duplirao vođstvo svoje ekipe. Trebalo bi da je ovo prvi gol koji je Jovančić dao glavom za Zvezdu.

15:43

11' - Borjan!

Prva intervencija kapitena Zvezde posle greške zadnje linije. Probao je Blekmen, ali se odlično snašao Milan Borjan.

15:36

3' - Gol! Ben! 1:0!

Zvezdi je trebalo baš malo kako bi došla do vođstva!

Sjajno se Boaći izvukao po loptu, odigrao je u prostor za Bena, a napadač sa Komorskih Ostrva je jakim udarcem iskosa uspeo da savlada golmana DAC-a. Time je ujedno poslao i poruku Zvezdi s kojom pregovara oko novog ugovora.

15:32

1' - Utakmica je počela...

15:28

Sastavi!

Odabrao je Dejan Stanković istih 11 kao što je to bilo protiv Ludogoreca.

Videćemo ko će zaigrati u nastavku meča...

15:09

Ovako je pola sata pred meč...

Slično vreme kao i u Beogradu.

Ipak, nadamo se da to neće uticati na kvalitet utakmice...

15:05

Raport našeg kolege sa priprema Zvezde!

- Gajić i Vukanović su zbog lakših povreda juče trenirali odvojeno, samo trčkarajući krugove oko terena, tako da nisu u konkurenciji za ovu utakmicu, dok je Sanogo još ranije zbog povrede vraćen u Beograd.

- Mladi napadač Nikola Krstović je prosleđen na pozajmicu u Grafičar, a golmani Nikola Vasiljević u Radnik i Aleksndar Stanković u Napredak.

- Utakmica sa Aktobeom, koja je trebalo da bude sutra, odložena je jer Stanković ne želi da opterećuje igrače u finišu priprema i da pojedini igraju dve utakmice u dva dana. To nagoveštava da već ima u glavi sliku najjačeg tima.

15:04

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz nas, pratićemo utakmicu iz minuta u minut. Naš reporter Jovan Terzić je na licu mesta tako da vas očekuju fotografije, snimci, izjave i komentari...