Fudbal

Lalatović posle Rubina: Vojvodina je imala najteže protivnike ove zime

Izvor mondo.rs

Trener novosadskog kluba sumirao utiske sa priprema posle poraza od ruskog premijerligaša.

Izvor: MN Press

Vojvodina je odigrala i poslednji meč na pripremama u Beleku, ali novosadska ekipa nije uspela da se najbolje pokaže.

Oni su u meču protiv ruskog Rubina bili poraženi 3:0 (1:0), a trener Nenad Lalatović je istakao da je ekipa iz Kazanja kaznila svaku grešku u igri Vojvodine.

"Nikad nije prijatno kada se izgubi utakmica, ali mojim igračima danas mogu da zamerim samo na koncentraciji u defanzivi. Kod prvog gola, nismo ispratili igrača do kraja, drugi je bio posle lepe akcije, a treći je praktično bio autogol i dali smo ga sami sebi", rekao je Lalatović za zvanični sajt kluba.

"Treba uzeti u obzir da smo igrali protiv Rubina iz Kazanja, koji je po organizaciji i finansijama bar 20 godina ispred nas. Imali smo dve-tri stopostotne šanse koje nismo iskoristili i ko zna u kom pravcu je utakmica mogla da ode. Takođe, bolje je da se sad dese neke individualne greške, koje su danas napravili dvojica igrača, nego kad krenu takmičarske utakmice", kaže Lalatović.

Današnjom utakmicom, Vojvodina je završila zimske pripreme u Beleku.

"Pripreme smo odradili dobro i igrali smo protiv mnogo ozbiljnih timova, te smo od svih ekipa iz Srbije imali najjače protivnike ove zime. Namerno sam i tražio da igramo takve utakmice, jer su moji igrači videli da mogu da igraju protiv jednog Rubina iz Kazanja, Šahtjora, Rapida… Mi u našoj ligi nemamo mečeve tog intenziteta kao što Rubin ima u svojoj, a njegovi igrači su skupo plaćeni i danas su iskoristili bukvalno svaku našu grešku. Bilo je dosta dobrih stvari, ali nas je "presekao" taj gol u poslednjem minutu prvog poluvremena, što ne sme da nam se desi", napominje Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine praktično već sada zna sastav ko čini najboljih 11 u njegovom timu.

"Imao sam možda jednu-dve dileme, ali i njih sam razrešio u svojoj glavi i već sada znam tim koji ću izvesti na teren protiv Proletera. Vojvodina jeste veliki klub, ali jedno je kad igrate prijateljske utakmice protiv ekipa koje su ispred vas i koje ulažu po 50-60 miliona evra na transfere, a drugo je kad igrate protiv Proletera, Radničkog ili Crvene zvezde, koja je, doduše, takođe na jednom visokom nivou. Ipak, to su ekipe kojima možemo da pariramo, kao što smo i danas u većem delu meča parirali Rubinu, koga sa klupe predvodi bivši selektor Rusije (Leonid Slucki, prim aut)", rekao je Lalatović.

Ekipa Vojvodine se u petak pre podne vraća iz Turske, a prvi zvanični meč u 2020. godini odigraće u novosadskom derbiju protiv Proletera naredne sedmice, kada se bude nastavila Superliga Srbije.