Fudbal

Premijer liga ujedinjena: NE! diskriminaciji

Izvor mondo.rs

Uvedena opšta zabrana za svakog ko bude kriv za nasilno, preteće ili uvredljivo ponašanje

Premijer liga je ujedinjena: svih 20 klubova dogovorilo se za univerzalnu zabranu ulaska za bilo koga ko bude osuđen za diskriminatorno, nasilničko ili uvredljivo ponašanje.

Prošle sezone je broj utakmica na kojima su zabeleženi zločini mržnje u Engleskoj i Velsu porastao za 47 odsto, sa 131 na 193.

Ove nedelje je huliganima koji su rasistički vređali Tamija Abrahama i pljuvali ka suparničkim navijačima zabranjen ulazak na utakmice u naredne četiri godine.

Jedan 17-godišnji navijač Bornmuta suspendovan je na tri godine pošto je priznao da je skandirao rasističke uvrede tokom utakmice sa Totenhemom.

"Na današnjem sastanku deoničara, klubovi Premijer lige su se ujedinili protiv svake vrste nasilnog, pretećeg ili uvredljivog ponašanja. Posle nedavnih događaja, svih 20 klubova se posvetilo uvođenju opšte suspenzija za bilo koga ko je osuđen za ovakvu vrstu činova. Neprihvatljivo ponašanje prema igračima, navijačima, radnicima kluba ili sudijama neće tolerisati ni Premijer liga ni njeni klubovi", navodi se u saopštenju.

Tagovi