Fudbal

Zvezdi ponuđeno 3.000.000 za Degeneka!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Kako saznajemo, Zvezda je blizu odluke da proda svog najboljeg štopera.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda u završnici prelaznog roka ima unosnu ponudu na stolu!

Kako saznaje MONDO, kineski klub Šangaj SIPG želi da dovede Miloša Degeneka (25) i za to su spremili tačno 3.000.000 evra. Prethodno je isti tim izrazio interesovanje za štopera Zvezde, ali su nudili pola miliona manje na šta šampion Srbije nije pristao.


Degenek se prošlog leta vratio u Zvezde, nakon šestomesečnog boravka u Al Hilalu, pa su ga crveno-beli otkupili za oko 1,5 miliona evra, da bi ove zime mogli da zarade duplo više od njega.

Ukoliko igrač i klub na kraju pristanu na uslove koje nudi Šangaj SIPG, za koji igraju fudbaleri poput Oskara ili Hulka, onda bi Degenek i drugi put napustio Crvenu zvezdu na polusezoni, bez podizanja šampionskog pehara.

Zvezda bi u tom slučaju ostala na trojici štopera: Nemanja Milunović, Radovan Pankov i Srđan Babić, koji je igrao kao preporođen na pripremama, što bi moglo da olakša odluku klubu.

S obzirom na to da je do kraja prelaznog roka u Srbiji ostalo svega nekoliko sati (završava se u ponoć), teško je poverovati da bi Crvena zvezda mogla da angažuje adekvatnu zamenu za Degeneka, nego će pokušati da to mesto popuni na leto.

Prelazni rok u Kini traje do kraja februara, a prvenstvo je odloženo do daljeg zbog koronavirusa.

Miloš Degenek je ove sezone za Zvezdu odigrao 26 utakmica i postigao dva gola, a viđen je kao jedan od lidera ekipe. Pored pomenutih klubova igrao je još za Jokohamu, Štutgart i Minhen 1860.