Fudbal

Fića Kostić KIDA!

Izvor mondo.rs

Posle "petardiranja" večeras u Frankfurtu, naš fudbaler nastavlja sezonu sa 11 golova i 11 asistencija. Bravo!

Asistencija za "brejk" nad Hofenhajmom u gostima (1:2), gol za pobedu nad Lajpcigom u ligi (2:0), "predah" u remiju sa Diseldorfom (1:1), pa još dve lopte u mreži Lajpciga u Kupu (3:1), a onda i...

Dva gola i asistencija u "petardiranju" gostiju ovog petka uveče u TV terminu nemačke Bundeslige.

Otprilike u isto vreme na rimskom "Olimpiku": Grande Miha, Grande Bolonja!

Možda će vas zanimati

1:0 - Čendler 37

2:0 - Čenddler 48

3:0 - Silva 55

4:0 - Kostić 89

5:0 - Kostić 90

Pred 50.000 oduševljenih navijača na "Valdštadionu": Ajntraht - Augzburg 5:0 (2:0), uz još jednu majstorsku partiju našeg reprezentativca, koji je pronašao formu iz prošle sezone u pravi čas - dok se martovski baraž sa Norvežanima u Oslu ozbiljno primiče.

Pročitajte kompletan izveštaj sa premijerne utakmice 21. kola na portalu naših kolega iz Banjaluke, Mondo.ba.

"Orlovi" su katastrofalno priveli kraju jesenji deo Bundeslige i u poslednjih sedam kola u 2019. osvojili JEDAN bod. Malo je reći da im je pauza prijala...

U četiri runde od Nove godine, ekipa trenera Adija Hitera osvojila je deset od mogućih 12 bodova, a Kostićevo prezime postalo je često na semaforu: pet golova, dve asistencije.

Ovog petka uveče 27-godišnjak iz Kragujevca asistirao za drugi pogodak Timotija Čendlera na utakmici, a onda u finišu sa dva precizna udarca levom nogom dokusurio postavu Martina Šmita i poslao snažnu poruku u Dortmund pred derbi sa Borusijom u narednoj rundi.

Kostić u Ajntrahtu: 21 gol, 24 asistencije, 79 utakmica.

Ajntraht je večeras "preleteo" i Augzburg i Volfsburg, pa će gostovanje na "Vestfalenu" dočekati kao deveti na tabeli.

U Hiterovoj startnoj postavi našao se i Mijat Gaćinović, koji je bio zapažen na poziciji "desetke" do 67. minuta, kada ga je zamenio Sebastijan Rode.

Ajntraht: Trap - Ture, Abraham (od 30. Hazebe), Hintereger, Ndika - Kor, Ilzanker - Čendler, Gaćinović (od 67. Rode), Kostić - Silva (od 84. Pasijensija).

Bravo, Fićo!