Fudbal

Ključne greške sudije: Zašto su pobesneli Savo i Natho (VIDEO)

Pogledajte zbog čega su trener i fudbaler Partizana bili besni...

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Katarski sudija Nabet Kaled verovatno nije namerno pravio greške na meču između Partizana i Spartaka (2:3), odigranom u subotu posle podne u Dohi. Nedorastao zadatku nesigurnost je počeo da ispoljava od prvog minuta meča.

Igrači obe ekipe bili su maksimalno korektni, a to je vrlo lako mogao da naruši arbitar iz Katara, zemlje domaćina Premijer kupa. Pogotovo pred kraj prvog poluvremena i u 69. minutu.


Upravo je njegovo loše suđenje bio povod za burnu reakciju trenera Partizana Sava Miloševića. Šef stručnog štaba crno-belih jeste preterao, jer nije mogao da prećuti nepravdu koja se odigrala pred njegovim očima.


Očigledan faul, izazvan rvačkim zahvatom nad Umarom Sadikom, nije sankcionisan, već je fudbalerima Spartaka, koji ni sami nisu mogli da veruju da nema prekršaja, omogućeno da dođu u situaciju da ugroze Vladimira Stojkovića.


Kaled je u drugom poluvremenu pravio manje grešaka, ali je jednom rešio pitanje pobednika i Spartaku omogućio da osvoji trofej. U 69. minutu video je faul Aleksandra Šćekića nad Ailtonom, posle kojeg je pokazao na "belu tačku".

Dovoljno za novi preokret.