Fudbal

Dinamo zna da proda, ali i da KUPI: Znate ga sa menadžera...

Izvor mondo.ba

Zagrebački "modri" doveli su jednog od najtalentovanijih argentinskih fudbalera.

Izvor: MN Press

Znaju da prodaju, ali i da kupe!

Zagrebački Dinamo apsolutni je lider u regionu kada su u pitanju transferi fudbalera, ali da bi imali šta da prodaju po cenama nedostižnim za konkurencije, "modri" mnogo ulažu u skauting, kontakte i selekciju prilikom dovođenja mladih (to je važno) igrača iz celog sveta.

Nedugo po odlasku "zlatne koke" Danija Olma u Lajpcig, ormarić na "Maksimiru" je zadužio jedan od najtalentovanijih argentinskih fudbalera (ujedno i jedan od "vunderkindova" na popularnoj igrici fudbalski menadžer) - Matijas Godoj.

Ugledni argentinski novinar Huan Pablo Varski objavio je Dinamo, za sada, pozajmio 18-godišnjaka, ali i da je u ugovor sa njegovim matičnim klubom uneta već dogovorena otkupna cena za ovog krilnog napadača.

"Matijas Godoj jedan od najvećih talenata argentinskog fudbala, a karijeru će nastaviti u zagrebačkom Dinamu. Atletiko Rafaela ga je pozajmio na šest meseci za 300 hiljada evra, uz opciju otkupa njegova ugovora za dodatnih 1,5 miliona evra, plus postotak od buduće prodaje", objavio je Varski.

Za Godoja je bio zainteresovan i Inter Majami, čiji se vlasnik Dejvid Bekam angažovao oko okupljanja što boljeg tima za debi nastup u MLS-u, ali se kadetski reprezentativac Argentine u dogovoru sa roditeljima i menadžerom odlučio za dolazak u Evropu.

Matias Godoj Argentina
Izvor: YouTube


U međuvremenu, Godoj je sa "gaučosima" postao prvak Južne Amerike na prvenstvu za igrače od 17 godina i mlađe.

Kada jednog dana bude napuštao Dinamo, videćemo koje mesto će zauzeti na ovoj zavidnoj "večnoj listi".

Dinamove rekordne prodaje:

23,0 / 2016 / Marko Pjaca / Juventus
21,0 / 2008 / Luka Modrić / Totenhem
18,0 / 2020 / Dani Olmo / Lajpcig*
14,5 / 2018 / Filip Benković / Lester
13,5 / 2017 / Marko Rog / Napoli
13,5 / 2007 / Eduardo / Arsenal
13,0 / 2007 / Vedran Ćorluka / Mančester siti
11,0 / 2012 / Mateo Kovačić / Inter
11,0 / 1998 / Dario Šimić / Inter
10,0 / 2016 / Josip Brekalo / Volfsburg
*napomena: sume su u milionima evra, a Dinamov ugovor sa Lajpcigom je takav da bi Olmo uskoro mogao da postane (daleko) najbolja zarada.