Fudbal

Gradonačelnik NS: Ljudi, hoćemo li da gradimo novi "Karađorđe" ili ne?

Autor Milutin Vujičić

Prvi čovek Novog Sada govorio na koktelu FK Vojvodina i otvoreno se dotakao izgradnje novog gradskog stadiona pošto je projekat pomalo utihnuo…

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Krajem juna čelnici novosadske Vojvodine poslali su snažnu poruku - gradimo NOVI stadion.

Rečeno je da su projekti u pripremi, da će to biti velelepni stadion sa oko 20.000 mesta bez atletske staze i da je tekuća sezona ujedno i poslednja na kojoj Vojvodina igra na "starom" stadionu "Karađorđe", međutim od tada nije bilo mnogo iskoraka u napred.

I dalje se čeka zvanično rešenje stadiona, deluje da ima i onih koji se bune protiv rušenja "Karađorđa" i izgradnje novog objekta na istom mestu…

Prvi čovek Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević, iskoristio je zato koktel FK Vojvodina uoči nastavka sezone da govori upravo o ovoj važnoj temi za sve fudbalske navijače. Čestitao je čitavom rukovodstvu, stručnom štabu i igračima na rezultatima, upozorio da "ne prokockaju sve u narednih šest meseci", a potom se dotakao i novog "Karađorđa".

"Ja vas molim samo da se dogovorimo hoćemo li da gradimo novi 'Karađorđe' ili nećeno. Da ne bude Novi Sad crna tačka, važno je da izgradimo novi i moderan stadion koji će imati muzej, fan shop i da uz to može da ugosti reprezentacije i najbolje ekipe sveta", kazao je Vučević.

"Nemojte da bude da smo uspavani, takvu šansu ne smemo da propustimo. Nemojte da kaznimo buduće generacije što se nismo dogovorili. Čija je loža, stadion, krov... Vodite računa da ne prokockate sve što smo uradili u prvih šest meseci i da se svađamo ko je zaslužniji i krivlji".

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić


"Hajde da se borimo da imamo najlepši stadion u Srbiji!".

Vučević je takođe istakao i da su prvi ljudi kluba "preuveličavali" njegov doprinos FK Vojvodina, kazao je da on "ne meša koliko pričaju", a potom je kazao da želi trofeje.

"Držite se zajedno, nemojte da se zadovoljavate trećim mestom, gađajte trofeje! Super je Evropa, ali dođite u gradsku kuću sa trofejima. Pune tribine su isto cilj i nemojte da se svađate i sve da upropastite za šest meseci, pa da opet krenu dugovi i tako dalje", zaključio je gradonačelnik.

Na koktelu FK Vojvodina govorili su i trener Nenad Lalatović i predsednik Vojislav Gajić.