Fudbal

Vojvodina želi renesansu ovog proleća: U Evropu, kako drugačije!

Autor Milutin Vujičić

"Mogu da kažem da je pred mojim igračima veliki zadatak i da ćemo dati sve od sebe da ispunimo cilj - Vojvodini je mesto u Evropi", poručio je trener Nenad Lalatović.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Fudbalski klub Vojvodina održao je koktel u novosadskom hotelu "Šeraton" sa kog je važnu poruku o izgradnji novog stadiona poslao gradonačelnik Miloš Vučević.

Uz njega, govorili su i ostali rukovodioci kluba, a zajednički cilj koji se mogao čuti sa ovog zajedničkog druženja je isti kao i pred početak sezone: izlazak u Evropu, po svaku cenu, pošto jedino to može popraviti ugled, finansije i samim tim rezultatske poteškoće od ranije.

"Jedinstvo, rad, odgovornost i transparentnost u radu. To su četiri stvari kojima težimo", poručio je predsednik Skupštine kluba Dragoljub Samardžić u svom obraćanju.

"Stručni štab vodi klub i tu se niko ne meša. Finansije vodi gospodin Dušan Bajatović i to radi uspešno. Generalnu politiku vodi naš predsednik Vojislav Gajić koji veliki deo svog dela provodi problematikom kluba. Moja odgovornost jeste da sve to objedinim i da ove godine uradimo šta je davno bio zadatak, a nismo uradili - moramo da se uključimo u Evropu i dostignemo najviše ciljeve. Nećemo se saginjati nego ćem se truditi da preskočimo tu lestvicu".

Mnogo kraće od njega govorio je Nenad Lalatović koji se pre svega zahvalio svojim igračima na odličnim igrama tokom prošle jeseni i trećim mesto uoči nastavka Superlige.

"Hvala svim mojim igračima, saradnicima, svim članovima uprave i našem gradonačelniku Milošu Vučeviću. Nije lako voditi Novi Sad, koji zovemo Srpska Atina, a to je i lepši grad od Atine. Zadovoljan sam igračima koji su došli, otišla su naša tri važna igrača, ali smo doveli zamene dostojne. Mogu da kažem da je pred mojim igračima veliki zadatak i da ćemo dati sve od sebe da ispunimo cilj - Vojvodini je mesto u Evropi", naglasio je trener Novosađana i dobio veliki aplauz.

Predsednik Vojislav Gajić ovoga puta nije "dužio" kako inače zna, zbog čega se čak i Miloš Vučević našalio na njegov račun, a poručio je da su se uhvatili u koštac sa izazovom i da će biti istrajni u njemu.

"Vojvodina mora da doživi renesansu i igra Evropu! Imamo sjajan stručan štab, ekipu, a najvažnije jeste da kad je kuća složna - svi idemo napred. Vučević razume tematiku i učestvuje, navijači zdušno podržavaju, veterani su tu sa nama i pomognu iz svog ugla, a još kad imate i Srbijagas iza sebe - onda apsolutno nemamo dilemu da Voša može da ostvari već značajan rezultat ove sezone".

"Obećao sam Evropu. Glavu gore svi i da nas je što više na 'Karađorđu'. Voleo bih da osvojimo Kup i da se uključimo u Ligu Evrope. Živela Vojvodina!", naglasio je prvi čovek kluba.