Fudbal

Bez fudbala u Mančesteru, Menhengladbahu ali i celoj Holandiji

Izvor mondo.rs

Snažan vetar u zapadnoj Evropi uticao je na raspored fudbalskih mečeva za današnji dan.

Oluja ''Kijara'' je pogodila zapadni deo Evrope, a vetrovi koji ovih dana duvaju kroz Nemačku, Holandiju i Englesku uticali su i na fudbalske mečeve u tim zemljama. Neki od njih su otkazani.

Tako danas na terenu nećemo gledati Mančester siti koji je trebalo da ugosti Vest Hem, Borusiju iz Menhengladbaha kojoj je planirano da gostuje Keln, ali i mečeve u Holandiji.

Po izveštajima iz Velike Britanije, oluja će biti najveća u poslednjih 100 godina. To su na svojoj koži osetili fudbaleri Milvola i Vest Bromviča, koji se bore protiv vetra i ipak igraju svoj ligaški meč u okviru Čempionšipa. Velike muke na tom meču imaju i ljudi koji su zaduženi za bezbednost. Takve muke neće imati ''Građani'' i ''Čekićari'' jer neće igrati.


Drugi meč današnjeg programa u Premijer ligi počeo je bez ikakvih problema, pa će meč Mančester sitija i Vest Hema biti jedina utakmica zakazana za ovaj vikend koja se neće odigrati. Isto je i u Nemačkoj, gde nema naznaka da će se odložiti preostale utakmice današnjeg programa.

Za razliku od ove dve države, Holanđani će imati većih problema. Tamo su odložena čak četiri meča, svi koji su bili zakazani za danas. Ajaks je trebalo da gostuje Utrehtu, Fejnord AZ Alkmaru, Den Hag Sparti u Roterdamu, dok je snage trebalo da odmere Emen i Tvente.

Belgijanci su još ranije doneli odluku da se svi mečevi u Župiler ligi, ali i nižim rangovima takmičenja, pomere za narednu sedmicu, mada je pitanje da li će i tada moći da se odigraju.

Pored ovih fudbalskih mečeva, u Engleskoj i Škotskoj su odloženi brojni susreti u ragbiju, ženskom fudbalu i ostalim sportovima, a na listi događaja koji se neće odigrati ovog vikenda je i nekoliko konjičkih trka.