Fudbal

Zlatan provocira posle poraza u derbiju: Inter NIJE tim za skudeto

Izvor mondo.rs

Ibrahimoviću nije jasno šta se desilo da njegov Milan tako lako ispusti prednost...

"Derbi dela Madonina" možda nije bio bogovskog fudbalskog kvaliteta, ali su zabava i spektakl bili na najvišem mogućem nivou!

Na kraju je posle veliko preokreta Inter savladao Milan 4:2, ali to nije sprečilo Zlatana Ibrahimovića da ponovo "podigne prašinu" svojim kratkim komentarom posle utakmice.

Naprotiv, to mu je dalo dodatno razlog.

Iskusni 38-godišnji Ibrahimović je i dalje u odličnoj formi, uprkos godinama i na meču protiv "nerazura" je zabeležio gol i asistenciju. U prvih 45 minuta je bio glavna zvezda utakmice, ali na kraju to nije bilo dovoljno za slavlje.

Inter je u drugom poluvremenu postigao sva četiri pogotka i vratio se na prvo mesto Serije A, a Ibrahimović nije znao kako tačno da opiše dešavanja i razloge za preokret.

"Teško je objasniti šta se desilo. Posle prvog poluvremena govorili smo jednim drugim da će prvih 15 minuta nastavka biti presudno, a baš smo u tom periodu primili dva gola", rekao je Zlatan nakon meča i potom nastavio.

"Prestali smo da igramo fudbal, prestali smo da verujemo, nismo više izlazili u presing. Od trenutka kad je Inter izjednačio naša igra se urušila. Sve zavisi od iskustva, morate znati kako da kontrolišete utakmicu kad vodite 2:0. Čudno, jer smo prvo poluvreme odigrali skoro savršeno. Očekivao sam više od Intera u tom delu igre, nisu mi u prvih 45 minuta "nerazuri" ličili na tim koji je drugi na tabeli. U drugom poluvremenu - jesu."

Usledilo je pitanje da li je Inter tim za osvajanje skudeta, ali usledio je očekivan odgovor.

"Ne", kratko je rekao popularni ibra i napustio miks zonu.

Ipak, hteo to da prizna ili ne, tabela govori da je Inter na prvom mestu, sa istim brojem bodova kao Juventus i jednim više od Lacija.