Fudbal

Džošua King i Mančester junajted u epizodi "Gde smo se promašili?"

Autor mondo.ba/Anadolija

Norvežanin je bio blizu povratka na "Old Traford", međutim, sve se izjalovilo.

Džošua King, napadač Bornmuta, izjavio je za norveške medije da je ''deo njega verovao da može da se vrati u Mančester junajted poslednjeg dana zimskog prelaznog roka.

Međutim, na njegovu žalost to se nije dogodilo.

Junajted je 31. januara poslao Bornmutu ponudu za Kinga vrednu 20 miliona funti (oko 23,5 miliona evra), ali je ona odbijena.

Klub sa "Old Traforda" nije imao vremena da pošalje drugu pa se okrenuo dovođenju Odiona Igaloa na pozajmicu iz kineskog Šangaja.

King je kao 16-godišnji dečak došao iz Norveške u omladinski pogon Junajteda, a profesionalni ugovor potpisao je 2009. godine.

Međutim, u naredne četiri godine uglavnom je bio na pozajmicama, a za prvi tim "crvenih đavola" upisao je samo jedan nastup i to u Liga kupu. Stoga je 2013. godine odlučio da prihvati ponudu Blekburn Roversa i ode sa Old Traforda.

"Moram da budem malo oprezan šta govorim ovde. Mali deo mene verovao je da se to može dogoditi, i naravno, to je bilo emotivno za mene s obzirom na to da sam se kao tinejdžer preselio u Englesku kako bih pokušao da ispunim svoje snove. Nameravao sam to da učinim u Mančester junajtedu, a kad se to nije dogodilo, odlučio sam da odem. Kada nakon svega toga čujete da ste povezani sa Junajtedom i da je ponuda bila na stolu, onda se, naravno, vraćaju isti osećaji koje ste imali kao 16-godišnjak", kazao je King.

Edi Hau, menadžer Bornmuta, nedavno je izjavio da je uveren da na Kinga neće negativno uticati to što je propustio priliku da se vrati na Old Traford.

Odlični 28-godišnji napadač tokom karijere je igrao za Preston, Borusiju iz Menhengladbaha, Hal, Blekburn i Bornmut u koji je stigao 2015. godine. Od tada je za "trešnje" odigrao 161 takmičarsku utakmicu i postigao 47 golova.

U dresu reprezentacije Norveške upisao je 46 nastupa uz 17 pogodaka.