Fudbal

Eriksen udahnuo fudbal u Milanu: Ovo je SJAJNO!

Izvor mondo.ba

Kristijan Eriksen pamtiće prvi "Derbi Milana" samo po lepom.

Izvor: MONDO/D. Jauković

Kristijan Eriksen je oduševljen "maduninom"!

Posle nezaboravnog "kambeka" posle 0:2 za Milan na poluvremenu, Danac je izjavio da "takve atmosfere nema u Premijer ligi".

"Nerazuri" su u spektakularnom meču pred blizu 76.000 navijača na "Meaci" izgubili "skudeto" u prvom poluvremenu, pa odlučili da ga osvoje i poslali četiri lopte u mrežu zatečenih "rosonera".

"Ovo je sjajno. Prvo poluvreme bilo je tužno, ali sve posle je bilo zaista posebno", izjavio je Eriksen za "Gazetu delo Sport".


As koji je nedelju dana pre toga stigao u Milano iz Totenhema posle transfera vrednog 20 miliona evra, ušao je u igru u 72. minutu umesto još jednog pojačanja iz Premijer lige, Aleksisa Sančeza i nedugo potom uzdrmao prečku pod "Curvom Sud", na kojoj se nalazi sektor najvatrenijih Milanista.

Na obe strane "katedrale" istaknute su impresivne koreografije.

"Navijanje je bilo spektakularno. Toga nema u Engleskoj, delimično i zbog toga što je zabranjeno. Ovde zaista osetite da vam navijači daju 'vjetar u leđa' od trenutka kada napustite klupski autobus. Osetite njihovu strast i shvatite koliko im je takav meč važan", pričao je posle pet i po godina života u Londonu.

O projektilu iz slobodnjaka...

"Na početku, mislio sam da izvedem slobodan udarac onako kako smo vežbali na treningu, šutirajući kroz živi zid. Ali, video sam da su veoma duboko, tako da ne bih imao šanse. Marcelo mi je rekao da pokušam... I pokušao sam. Bio je to dobar šut, ali nedovoljno. Ta prećka će biti satisfakcija posle onakvog rezultata", rekao je i dodao:

"Da sam pogodio, odlepio bih".