Fudbal

To je Antonio Konte: Nek si igrao već za Inter, moraš na probu...

Izvor mondo.ba

Ovo se ne viđa često u Seriji A.

Čuvar mreže Emilijano Vivijano na pragu je povratka u Inter, čiji član je već bio u sezoni 2011/12, ali tada nije upisao niti jedan zvanični nastup za "nerazure".

S obzirom na povredu prvog golmana Samira Handanovića, kao i ne baš sjajna izdanja njegove zamene Danijelea Padelija, a i činjenice da je 17-godišnji sin Dejana Stankovića Filip još "zelen", rukovodstvo kluba sa "Đuzepe Meace" dalo se u potragu za novom "jedinicom".


Kako je prelazni rok završen, Inter može da angažuje jedino igrače koji nisu ugovorom vezani za neki klub, a odluka je pala na iskusnog Vivijana.

On je slobodan jer je u septembru okončao saradnju sa Sportingom iz Lisabona.

Najveći deo karijere Vivijano je proveo u Italiji, gde je osim Intera nastupao za Brešu, Ćezenu, Bolonju, Palermo, Fiorentinu, Sampdoriju i SPAL, gde je bio na pozajmici iz već pomenutog Sportinga. Takođe, kratko je bio i član Arsenala, takođe kao pozajmljen igrač, ali nije uspeo da se nametne.

Vivijano je već stigao u Milano, uspešno prošao i lekarske preglede, ali ugovor još nije potpisan, s obzirom na to da su Antonio Konte i njegovi saradnici u stručnom štabu odlučili da 34-godišnji golman prvo mora proći - probu!

Iskusni stručnjak ne bi želeo da se zaleće sa potpisom golmana koji je bez kluba, tako da će igrač koji je šest puta nosio dres nacionalnog tima morati prvo da odradi par treninga, te pokaže da zaslužuje da nosi "jedinicu" Intera.

Zaista, nesvakidašnja situacija za lige petice, odnosno Seriju A, a pogotovo za lidera italijanskog prvenstva.