Fudbal

Zvezda vodi 2:1, 15 minuta do kraja: Ma gde ćeš malog!?

Izvor mondo.rs

Ali, taj "mali" bio je Dejan Stanković...

Izvor: MN Press

Pre tačno 25 godina, 11. februara 1995, za Crvenu zvezdu debitovao je Dejan Stanković.

Danas trener crveno-belih, a tada 16-godišnjak kom je Ljupko Petrović pružio priliku u poslednjih 15 minuta duela sa OFK Beogradom na Omladinskom stadionu.

"Kada je trener Ljupko Petrović krenuo da me ubaci, čuli su se povici sa tribina: 'Ma gde ćes malog'. U tom trenutku je bilo 2:1 za nas, a na terenu 'gori'. Igrao je i generalni direktor Terzić tu utakmicu, baš smo pričali na tu temu. Vraćaju se uspomene i mnogo sam srećan što sam opet ovde. Mnogo se dobro osećam zahvaljući Zvezdi, zahvaljujući svima u Zvezdi i zahvaljujući ovim zlatnim momcima", rekao je Stanković za klupski sajt posle treninga u utorak.

Taj meč na Karaburmi ostao je u sećanju i Ljupku Petroviću.

"Igrali smo protiv OFK Beograda, vodili smo 2:1, ali u igri nije dosta toga štimalo kako treba. Odlučio sam da uvedem Stankovića 15 minuta pre kraja utakmice. Sećam se da su me izviždali navijači, koji nisu bili zadovoljni što na teškom duelu uvodim mladog momka. Međutim, njegov prvi kontakt s loptom bio je na oko 20 metara od protivničkog gola, raspalio je odmah nošen fudbalskim rezonom i uzdrmao prečku. Do kraja meča je igrao veoma dobro. Odmah je skrenuo pažnju, njegov raskošan talenat je bio tako uočljiv".

Bio je to igrački debi Dejana Stankovića, a trenerski ga čeka u subotu od 14.30 na Banovom brdu, protiv Čukaričkog (prenos na TV Arena Sport).