Fudbal

Čelsi godinu dana nije kupio nikog i spreman je da ODREŠI kesu za njega!

Izvor mondo.rs

Ajaks ostaje bez svoje zvezde u junu

Ajaks će ovog leta skoro sigurno ostati bez svoje zvezde Hakima Ziješa, koji bi trebalo da pređe u Čelsi.

Prema navodima holandskog Telegrafa, koji je obično pouzdan, klubovi su postigli verbalni dogovor o odlasku igrača u London u junu.

Klub Frenka Lamparda želeo je da posluje sa Ajaksom ove zime, ali amsterdamska ekipa nije želela da pregovara.

Lampard vidi Ziješa kao vrhunskog igrača i pravo pojačanje za njegov tim i naložio je upravi kluba da ga dovedu, odnosno da se uključe u konkurenciju kad počne leto. Transfer će ukupno iznositi oko 45 miliona evra.

To znači da su ovo poslednji meseci Ziješa u Ajaksu i sigurno će želeti da odbrani titulu i osvoji kup. Osim toga, "kopljanici" se bore i u Ligi evrope. Kako sada stvari stoje, kad ode u Čelsi, igraće ponovo u Ligi šampiona, što je bio jedan od osnovnih uslova za transfer.

Dok god Ziješ ne potpiše ugovor sa Čelsijem, vrata ostaju otvorena za druge evropske klubove da "ulete" sa boljom ponudom, ali trenutno se pregovori vode samo sa Čelsijem.

Ovaj igrač marokanskog porekla rođen je u Drontenu, a u Ajaks je prešao 2016. godine iz Tventea. Pre toga je igrao za Herenven. Nastupao je za nacionalnu selekciju Holandije u mlađim kategorijama (U19, U20 i U21), ali se u seniorima odlučio za Maroko.

Sada ima 34 nastupa za reprezentaciju, uz 14 postignutih golova. Bio je član tima koji je igrao na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Ziješ je posebno zablistao u Ligi šampiona, protiv Bajerna, Juventusa, Real Madrida i Totenhema, ali i protiv Čelsija.