Fudbal

Penal rulet stao na crveno! ZVEZDINA DECA U 1/8 FINALA LIGE ŠAMPIONA!

Izvor mondo.rs

Crveno-beli nepogrešivi sa bele tačke za eliminaciju moldavskog Šerifa.

Izvor: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Seniori Crvene zvezde nisu uspeli da prezime u Evropi, ali omladinci ne samo da jesu, već idu i korak dalje!

Tim koji sa klupe vodi nekadašnji štoper crveno-belih, Slavoljub Đorđević, iako oslabljen neigranjem dvojice igrača, eliminisao je moldavski Šerif u gostima i plasirao se u osminu finala Lige šampiona za mlade!

Možda će vas zanimati

Posle 0:0, Andrija Katić je odbranio prvi penal rivalu, a njegovi saigrači - Burmaz, Matić, Blagojević i Mitrović - bili nepogrešivi sa bele tačke, da bi u četvrtoj seriji domaći fudbaler šutirao preko gola, pa će se ime Crvene zvezde naći na žrebu 14. februara.

Ređale su se tokom utakmice u Moldaviji šanse za goste, pokušavali su Burmaz, Radulović i Blagojević, međutim, odlično je Mihail Cioban čuvao mrežu svog tima.

Tim pre je zanimljiva odluka Gruzijca Šote Maharadzea da u poslednjim trenucima utakmice zameni golmane i umesto Ciobana ubaci Alekseja Samoilenca.

Srećom po naš tim, nije se to ispostavilo kao dobra odluka.


Podsetimo, Zvezdina deca bila su u grupi kao i prvi tim - sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom. Ostvarili su tri pobede, dva remija i samo jedan poraz.

U poslednjem kolu savladali su Olimpijakos 1:0, iako su mogli i da izgube. Tim podezom pokazali su pobednički mentalitet, a nagrada je stigla u Moldaviji.

PENALI, Šerif - Crvena zvezda:

0:1, Burmaz
0:1, Česnocov - brani Andrija Katić
0:2, Matić
1:2, Gliga
1:3, Blagojević
2:3, Makalići
2:4, Mitrović
2:4, Ignjatov - preko gola

SASTAV ZVEZDE: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić, Savić, Pisar, Njamculović, Novaković (77. Miletić), Burmaz, Radulović, Babić.

U osmini finala su još pobednici grupa Real Madrid, Bajern Minhen, Atalanta, Juventus, Liverpul, Inter, Benfika i Ajaks, kao i Derbi kaunti, Midtjiland, Atletiko Madrid, Dinamo Zagreb, Salcburg, Ren i Lion koji su, poput našeg predstavnika, prošli baraž.

Žreb parova osmine finala je 14. februara, a utakmice su 3. i 4. marta (ponovo samo jedna).

REZULTATI:

Derbi kaunti - Borusija Dortmund 3:1
Midtjiland - Lil 1:1, penalima 7:6
Rendžers - Atletiko Madrid 0:4
Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb 0:0, penalima 3:4
Porto - Salcburg 1:1, penalima 6:7
Šerif - Crvena zvezda 0:0, penalima 2:4
Ren - Klub Briž 1:1, penalima 5:3
Saragosa - Lion 1:3