Fudbal

Napoli iskoristio Interovo "čuvanje" za derbi

Izvor mondo.ba

Ništa od novog spektakla na "Meaci".

Izvor: Luca Bruno/AP

Posle najboljeg meča ove sezone u Italiji, Derbija Dela Madonina, usledio je najgori ili bar jedan od najnezanimljivijih kada su dueli "velikih" u pitanju.

Ponovo se igralo na "Meaci", ali ovoga puta sa mnogo manje žara, drame i na kraju sa tek jednim golom.

Pogodak Fabijana Ruiza u 57. minutu bio je dovoljan Napoliju za pobedu protiv Intera u prvom meču polufinala Kupa Italije i solidnu prednost pred revanš u Napulju za tri nedelje.

Inter – Napoli 0:1 (0:0)
/Fabijan Ruiz 57/

Lautaro Martinez vratio se u tim Intera posle dva meča suspenzije, ali nije uspeo da pokrene prilično umrtvljenu, možda i istrošenu ekipu Antonija Kontea posle one fantastične pobede nad Milanom (4:2).

Tek ulazak Kristijana Eriksena, koji je i ovaj meč počeo s klupe, pomerio je "neroazure“ u šesnaesterac Davida Ospine, ali Napoli je i bez povređenog Kalidua Kulibalija dobro branio prekide Danca.

Za Napolitance nije igrao ni Lorenco Insinje, ali uprkos tome imali su nešto više šansi, ili bolje rečeno polušansi u prvih 45 minuta i djelovali zainteresovanije u odnosu na Inter.

Razlog je možda i činjenica da Konteovu ekipu  za samo četiri dana čeka prvenstveni derbi sa Laciom koji se umešao u njihovu borbu za Skudeto sa Juventusom.

Tandem Lukaku - Lautaro nije bio na nivou na koji smo navikli, čemu je u par navrata doprinio i Ospina dobrim intervencijama, ali ni ekipa Đenara Gatuza nije briljirala.

Ipak, lep gol Ruiza koji se nakon duplog pasa sa Di Lorencom namestio i pogodio gornji desni ugao Padelijevog gola, bio je dovoljan za trijumf kojim su Napolitanci zakoračili ka svom 10. finalu Kupa Italije.

Odlučujući korak moraće da naprave za tri nedelje pred svojim navijačima, kojima je iz bezbednosnih razloga inače bio zabranjen dolazak u Milano na duel sa Interom.

Do tada ih čekaju tri prvenstvene utakmice, te prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Barselone, dok će Inter osim duela sa Laciom igrati i protiv Sampdorije u Seriji A i dvomeč sa Ludogorecom u Ligi Evrope.

Kup Italija, polufinale, prve utakmice:

Inter – Napoli 0:1 (0:0)
/Fabijan Ruiz 57/

sreda

Milan – Juventus 20.45

revanši

Juventus – Milan  4. mart
Napoli – Inter 5. mart