Fudbal

Liverpul u odbranu titule bez Salaha? Egipat se nada olimpijskom čudu

Izvor mondo.rs

Hoće li se sjajni napadač zaputiti u Tokio ovog leta?

Olimpijske igre već punih 90 godina više nisu toliko važne fudbalskom svetu, od uspostavljanja Svetskog prvenstva. Ipak, pojedine reprezentacije svako kvalifikovanje žele da maksimalno iskoriste.

Slično je i sa Egiptom koji na istorijskom nastupu u Tokiju predstojećeg leta želi da bude predvođen Mohamedom Salahom!

Biće to 12. put da Egipat učestvuje na muškom fudbalskom turniru na Olimpijskim igrama, a samo četiri reprezentacije (Brazil, SAD, Italija i Francuska) imaju više nastupa.

Ipak, ovoga puta bi mogao da ih predstavlja nacionalni heroj Mohamed Salah, jedna od glavnih zvezda "redsa".

Liverpul je pred osvajanjem Premijer lige, braniće i trofej u Ligi šampiona, a Salah bi na leto mogao da ima novu obavezu.

No, kako stvari stoje, to će od njega zavisiti.

"Ne možemo da forsiramo Salaha da se takmiči sa nama", rekao je selektor Egipta Šavki Garib, a prenosi "BBC".

Na OI učestvuju samo fudbaleri do 23 godine koje klubovi moraju da puste na turnir, dok tri "bonus" igrača starijih od 23 godine ne spadaju pod to pravilo. Zato je sve u rukama Liverpula i Salaha.

"Njegovo učšće sa "faraonima" je odluka koju treba da donesu samo on, Liverpul i njegov trener Jirgen Klop. Izabrao sam prošireni spisak od 50 igrača, a finalnu listu sa 18 imena ću objaviti u junu", rekao je Garib.

Fudbalski turnir na Igrama u Tokiju će se igrati od 23. jula do 8. avgusta. Eventualno Salahovo učešće za njega bi značilo i kasniji početak sezone 2020/21.