Fudbal

Stanković "sklonio" i drugog tragičara iz Pireja

Izvor mondo.rs

Nastojanja sportskog menadžmenta Crvene zvezde da Tomaneu pronađe klub do kraja februara otežava pandemija koronavirusa u Kini.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Antonio Manuel Fernandeš Mendeš, odnosno Tomane, postigao je pet golova uz tri asistencije na 18 utakmica za Crvenu zvezdu.

Ako je sudeći prema tome kako se pokazao na zimskim pripremama kod novog trenera Dejana Stankovića, moguće da će ostati na tim brojkama do kraja sezone 2019/20.

Posle Žandera Riveira Santane, piše portal "Hotsport", novi stručni štab crveno-belih izbacio je iz konkurencije za tim još jednog tragičara iz Pireja.

Izvor: MN Press

Tomane (27), doveden prošlog leta za 800.000 evra posle sedam golova na 28 nastupa za portugalskog drugoligaša Tondelu, izgubio je borbu sa Ričmondom Boaćijem i Milanom Pavkovim u februarskim kvalifikacijam za mesto u špicu napada, pa bi moglo da se dogodi da napusti Beograd do kraja meseca.

Problem u nastojanjima sportskog menadžmenta Crvene zvezde da napadaču sa devet nastupa u statnoj postavi u prvenstvenim utakmicama pronađe angažman u Kini predstavlja vanredna situacija sa koronavirusom u toj zemlji, ali i ograničenje broja stranaca u ligi koja bi trebalo da počne 22. februra.

Tomane je u međuvremenu, nezvanično, odboio mogućnost da ode u švedski Heken.

Crvena zvezda u prvom prolećnom meču gostuje Čukaričkom, u subotu od 14.30 uz direktan prenos na TV Arenasport, pa će biti zanimljivo videti čak i protokol za Stankovićevu prvu utakmicu u trenerskoj karijeri.

Poput Tomanea, za drugi deo Superlige i Kup licencirani su i "precrtani" Hoze Kanjas i Radži van La Para i Žander, mada je izvesnije da će šansu dobiti neki "novi klinci" o čijem je napretku na pripremama na Kipru i Turskoj pisao naš reporter Jovan Terzić.

Deluje da će najozbiljniju priliku da preuzme odgovornost u odbrani titule i napadu na Kup imati Mateo Garsija.