Fudbal

Hrvat iz CSKA iskreno: Da izbegnemo Srbiju, da se ne komplikuje...

Izvor mondo.rs

"S njima je svaka utakmica teška zbog svega što nosi", rekao je Nikola Vlašić.

U reprizi polufinala FIFA svetskog prvenstva u Rusiji, 14. juna na "Vembliju" u Londonu, u 1. kolu UEFA evropskog prvenstva sastaće se Engleska i Hrvatska.

Narednog dana, samo na "Hampden parku" u Glazgovu, rival Češkoj Republici biće…

"Samo bih želeo da izbegnem Srbiju", rekao je reprezentativac Hrvatske, Nikola Vlašić.

U polufinalu baraža 26. marta sastaju se Škotska - Izrael i Norveška - Srbija. Pobednici će tri dana kasnije odlučiti o učesniku Evropskog prvenstva.

Splićanin iz redova moskovskog CSKA rekao je u intervjuu za zagrebačke "Sportske novosti" da je Grupa D jedna od zahtevnijih na predstojećem EURO 2020 turniru.

"Zahtevna je, iako mislim da je svim igračima veliko zadovoljstvo što igramo u prvom kolu s Englezima. Radi se o velikoj reprezentaciji, na 'Vembliju', sve što se može povezati s tim događajem je zadivljujuće. Jedva čekamo tu utakmicu", rekao je 22-godišnjak i dodao:

"Što se tiče Češke, ona je dobra reprezentacija, ali mislim da smo mi jako kvalitetni i da se ne trebamo bojati nikoga".

O četvrtom protivniku mogao je da govori samo hipotetički, jer će on biti poznat tek posle martovskog baraža u kom će se Norveška, Srbija, Škotska i Izrael boriti za poslednje mesto u Grupi D.

"Nema nikoga koga bih hteo, ali želeo bih da izbegnemo Srbiju. Da se ne komplikuje grupa. S njima je svaka utakmica teška zbog svega što nosi", rekao je iskreno Vlašić, koji se u post-mundijalskom periodu nametnuo kod selektora Zlatka Dalića.

EURO 2020 bio bi prvi veliki turnir na kom bi bivši fudbaler Evertona i Hajduka imao ulogu startera i jednog od najvažnijih u timu.

"Ponekad malo odlutam u tom pravcu, ali brzo se vratim. Ne želim još razmišljati o tome i trošiti adrenalin bez veze. San je svakoga igrati na tako velikom takmičenju za svoju reprezentaciju. I to još za ekipu koja je ovako dobra i konkurentna. To je stvarno ostvarenje snova", rekao je vezista sa tri postignuta gola na 11 nastupa za "vatrene".

Svaki gol, a dva jedao Slovačkoj i jedan Velsu, bio je prilično efektan.

"Teže je ciljati kad 'pucaš' punom nogom, ali opet ti si taj od kog zavisi gde će lopta otići. Pre svega postavljanjem tela, jer ako se dobro postaviš - ići će gde ti hoćeš. Ako je i punom udariš...", prisetio se Vlašić pogodaka iz kvalifikacija i dodao:

"Ovi golovi sigurno nisu slučajni, baš puno radim na tim udarcima. Eto, sad sam na pripremama u tri utakmice dao četiri gola, od toga su dva bila izvan kaznenog prostora".

Hrvatska će protiv pobednika baraža igrati 22. juna u Glazgovu, u 3. kolu Grupe D.