Fudbal

Mamić doputovao u Podgoricu i DOGOVORIO transfer: Pola miliona i procenti!

Izvor mondo.rs

Pregovori su završeni pre ponoći!

Izvor: MN Press

Prema pisanju podgoričkih "Vijesti", sportski direktor Dinamo Zagreba Zoran Mamić stigao je u četvrtak u Podgoricu i vratiće se u Hrvatsku zadovoljan!

Rođeni brat Zdravka Mamića i dugogodišnji čelnika šampiona Hrvatske dogovorio je transfer perspektivnog igrača Budućnosti, Stefana Milića (19)!

Kapiten Budućnosti dugo je bio velika Dinama, a Mamić je i krajem leta boravio u Crnoj Gori da bi se lično uverio u kvalitet igrača koga je ove zime hteo i Red Bul Salcburg.

Iako je Budućnost odbila ponudu Austrijanaca od 800.000 evra, Dinamo je ubacio da mu proda Milića za pola miliona evra, 20 odsto od sledećeg transfera i pozajmicu do leta!

Iako Salcburg, poznat po dobrom radu sa mladim igračima, nije uspeo da uveri Podgoričane da sklope posao, Mamić i saradnici su našli zajednički jezik sa klubom sa kojim je Dinamo i ranije uspešno poslovao.

Poslednji veliki transfer ova dva kluba realizovan je 2010, kada je napadač Fatos Bećiraj za 650 hiljada prešao na "Maksimir".

S obzirom na to da Dinamo ima mirnu prednost od 12 bodova na čelu tabele hrvatskog prvenstva, može da sebi dopusti da pravi tim za leto i novi napad na Ligu šampiona.

Sa druge strane, Budućnost je dobila odgovor na svoje zahteve i sa Milićem u timu braniće osam poena prednosti na vrhu tabele u odnosu na Sutjesku.

Sa njim u sastavu Budućnost želi da osvoje prvu titulu od 2017. i četvrtu od kada je Crna Gora proglasila nezavisnost.