Fudbal

Dušan Tadić na deobi PRVOG mesta u Evropi!

Izvor mondo.ba

Srpski reprezentativac sa saigračem deli vodeću poziciju najboljeg asistenta u dosadašnjem toku sezone.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić briljira i u tekućoj sezoni holandskog prvenstva.

Kreator igre Ajaksa jedna je od ključnih figura tima iz Amsterdama na putu ka još jednoj tituli, a kad govorimo o individualnom učinku, srpski reprezentativac se po jednom od statističkih parametara, računajući lige i kupove širom Evrope, nalazi na deobi prvog mesta!

Naime, u dosadašnjem toku sezone Tadić je odigrao ukupno 35 utakmica u svim takmičenjima za Ajaks i za to vreme upisao – 21 asistenciju, koliko ima i njegov saigrač, Hakim Ziješ, kojem je za taj poduhvat ipak trebalo pet utakmica manje, pa je u ovom trenutku ispred našeg fudbalera.

Treće mesto na ovoj listi zauzima jedan vezista austrijskog Volfsbergera - Mihael Lindl, koji je na 26 utakmica od starta sezone saigračima omogućio 19 golova.

Četvrti je Sitijev Kevin de Brujne, sa 18 asistencija u 31 utakmici, a potom sledi grupa igrača koja je "namestila" 17 pogodaka: Džejdon Sančo (Borusija Dortmund, 29 utakmica), Anhel di Marija (PSŽ, 32 utakmice), Hesus Korona (Porto, 35 utakmica), Rud Vormer (Briž, 37 utakmica) i Matje Valbuena (Marsej, 26 utakmica).

Inače, među najboljih 25 na ovoj listi nalazi se još jedan srpski fudbaler - Filip Kostić.

Član Ajntrahta je na 21. mestu sa 12 asistencija u 33 utakmice.