Fudbal

Ognjen Vranješ stavio tačku: Nikad više, KRAJ

Izvor mondo.ba

Ako su i postojale dileme, više ih nema.

Izvor: MN Press

Za Ognjena Vranješa (30) seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je definitivno zatvorena knjiga.

Krajem prošle godine, federalni mediji su preneli informaciju da se defanzivac AEK-a sastao sa novim selektorom BiH Dušanom Bajevićem, kao i da je tema razgovora bio eventualni povratak defanzivca u tamošnju "A" selekciju, za koju je odigrao 38 utakmica (poslednju u novembru 2018. godine, u okviru Lige nacija protiv Austrije).

Ipak, Vranješ je u četvrtak uveče rešio sve dileme - neće se vratiti među ''zmajeve''.

"Posle dugo razmišljanja i razgovora sa porodicom odlučio sam da ne igram više za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem se Dušanu Bajeviću i svim bivšim selektorima koji su pokušali da me nagovore da se vratim u reprezentaciju u baražu!!! Bivšim saigračima želim mnogo sreće i da se plasiraju na Evropsko prvenstvo'', napisao je Vranješ na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Vranješ, koji je početkom karijere nastupao za Crvenu zvezdu, pre skoro pet godina je dospeo u sukob sa navijačima bh. tima, ''BH Fanatikosima'', zbog tetovaže granica Republike Srpske.

Tetovažu je potom prepravio u sat, a kasnije se ponovo našao u konfliktu sa navijačima.

I tada je razlog bila tetovaža, ovog puta četničkog vojvode Momčila Đujića, zbog čega ga je Bajevićev prethodnik na klupi državnog tima Robert Prosinečki definitivno odstranio iz tima.

I više se neće vraćati.