Fudbal

Čudesni slučaj defanzivca Barnlija: U klubu nisu znali šta da rade sa njim

Izvor mondo.rs

Stigao je kao veliko pojačanje u leto 2018. godine, ali...

Nije redak slučaj da engleski klubovi plate previše nekog igrača, pa da on zatim ne opravda ni delić uloženog novca. Ukoliko se radi o Englezu, brojke mogu da budu još gore, jer im samo poreklo diže cenu na tržištu.

Tako je u leto 2018. godine Barnli kupio defanzivca Midlzbroa. Ben Gibson je stigao u klub kao iskusan i pouzdan štoper, igrač karakteristika kakve Šon Dajš obožava i delovalo je, barem na prvi pogled, da su u Barnliju pogodili. Ispostavilo se da nisu.

Ben Gibson trenutno ima 27 godina i kraj njegove karijere je još uvek daleko. Pa, šta se onda desilo? Negde su se bivši štoper Midlzbroa i Barnli našli u raskoraku. Stigao je u klub sa velikim iskustvom iz Čempionšipa i Premijer lige, a za godinu i po dana je nastupio na šest mečeva, od kojih je samo jedan bio u Premijer ligi.

Dok je bio član Midlzbroa, tima u kom je računajući i dane u omladinskoj školi proveo skoro petnaest godina, slali su ga na pozajmice u Plimut, Jork i Tranmer. Ovog janaura je i Barnli imao sličnu ideju, da ga pošalje na pozajmicu kako bi se razigrao.

Pošto nisu uspeli da mu pronađu tim tokom januarskog prelaznog roka, čini se da su u Barnliju digli ruke od njega. Jednostavno, dozvolili su mu da ode u Midlzbro i da do kraja sezone trenira sa svojim bivšim klubom.

Čovek koji je pre godinu i po dana plaćen 15 miliona funti sada je još uvek igrač Barnlija, za koji neće igrati do kraja sezone, ali trenira sa ekipom Midlzbroa, za koju, takođe, neće igrati do kraja sezone. Zvuči malo čudno?

O svemu tome mišljenje ima i Šon Dajš, trener kluba iz Premijer lige. Mediji navode da je jedan od razloga Gibsonove male minutaže njegov sukob sa pomoćnim trenerom.

''Sve što se dešavalo u klubu je privatna stvar. Tako će i ostati, a ono što piše u klupskom saopštenju je jedino tačno'', izjavio je trener ekipe koja se takmiči u Premijer ligi.

Klub je saopštio da su pokušali da nađu način da Gibson ode iz kluba tokom januara, ali da nijedna dovoljno dobra ponuda nije stigla na njihovu adresu.

Bivši mladi reprezentativac Engleske, koji ima čak i poziv (ne i nastup) u seniorsku reprezentaciju, odigrao je samo šest mečeva zas godinu i po dana. Zanimljivo, Barnlijevo rekordno pojačanje je bilo kapiten na jedinom susretu koje je igralo ove sezone, u Liga kupu protiv sanderlenda. Prethodne sezone je nastupio na dva meča kvalifikacija za Ligu Evrope, na dva meča FA kupa i u ligaškom okršaju protiv Evertona (1:5), kada je postigao jedini gol svog tima.