Fudbal

"Dragi, zvali su iz Italije, za tebe je..."

Izvor mondo.rs

Ikardi je dao 1 gol na poslednjih 6 nastupa.

Organizaciona katastrofa kluba u vlasništvu prinčeva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mnogi vide i kao najavu "pada" projekta iza kog stoje njihovi rivali "plave krvi" iz Katara, a to su prilike kakve dobro obavešteni Italijani neće želeti da propuste.

Što nije uspela prošlog, porodica Anjeli pokušaće opet na leto 2020. kada će još jedan klub pod UEFA prismotrom, Pari sen Žermen, morati da se odluči da li će uplatiti ugovorenih 70 miliona evra za Maura Ikardija ili će se argentinski centarfor vratiti u Inter posle sezone provedene na pozajmici u Ligi 1.

Ikardi je dao 1 gol na poslednjih 6 nastupa

U danu kada je svet fudbala zanemeo pred ishodom kontrole koju je administracija iz Niona mesecima obavljala na "Etihadu", u Italiji se pojavila vest da Juventus aktivno razmatra scenario u kom bi 26-godišnjak iz Rosarija završio u Torinu umesto na platnom spisku kluba za koji je već dao 18 golova uz četiri asistencije na 27 utakmica.

Nameće se pitanje i da li bi Inter, čiji se novi trener Antonio Konte hladnokrvno odrekao nekadašnjeg kapitena i golgetera ekipe, pristao na pregovore sa najvećim rivalom ukoliko bi predsednik "svetaca" Naser Al Kelaifi iz bilo kog razloga morao da vrati Ikardija i njegovu menadžerku i partnerku Vandu Naru u Italiju.

TV mreža "Sport Mediaset" objavila je da Ikardi nije najbolje prihvaćen u svlačionici u kojoj prvi trener Tomas Tuhel već dugo ne vodi glavnu reč i da zbog toga razmišlja o odlasku sa "Parka prinčeva" po završetku pozajmice.

Ugovor o prodaji igrača ne bi mogao da bude aktiviran bez pristanka samog igrača, tako i da par Ikardi/Vanda ima jake karte u rukama pred ovu novu partiju zakazanu za jun 2020.

Ajaks će u to vreme ispraćati Hakima Ziješa u Čelsi i predstavljati njegovog naslednika navijačima u Amsterdamu.