Fudbal

Španci slave Pepov krah u Sitiju i pamte 222.000.000€: KONAČNO, a sada PSŽ!

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Havijer Tebas tražio je istragu zbog "finansijskog dopinga" još kada je Nejmar uplatio 222 miliona evra na račun Barselone. Kada je pao Siti, još jedan klub iz vrha evrpopskog fudfbala u vlasništvu biznismena sa Bliskog Istoka, erkao je: "Konačno".

Havijer Tebas Medrano tražio je istragu zbog "finansijskog dopinga" još kada je Nejmar uplatio 222 miliona evra na račun Barselone.

Kada je pao Mančester siti, još jedan klub iz vrha evrpopskog fudfbala u vlasništvu biznismena sa Bliskog Istoka, rekao je:

"Konačno".

Prvi čovek španske Primere prokomentarisao je da podržava odluku UEFA, kojom je Mančester siti izbačen iz Lige šampiona i ostalih UEFA takmičenja za naredne dvije sezone.

Tebas je na Twitter profilu napisao da je primena pravila finansijskog fej-pleja izuzetno važna za fudbal i da je evropska "Kuća fudbala" konačno počela da ga primenjuje kako treba.

"UEFA je konačno izvela odlučnu akciju. Primena istih pravila za sve i kažnjavanje klubova zbog kršenja finansijskog fer-pleja od ključnog je značaja za fudbal. Već godinama pozivamo da se preduzmu odgovarajući koraci protiv Mančester sitija i Pari sen Žermena"
, naveo je Tebas i dodao:

"Bolje ikada, nego nikada".

Da li je ovo, između ostalog, najava i "pada" kluba iz Pariza koji je u vlasništvu katarskih biznismena? Pokazaće vreme pred nama.

Do tada, ostaće zapisano da je u najoštrijoj kazni od uvođenja FFP sistema kontrole poslovanja klubova UEFA izbacila šampiona Engleske na dve godine iz Evrope i dodatno sa 30 miliona evra, mada je to mala suma u poređenju sa onom koju će klub prinčeva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pretrpeti do povratka na međunarodnu scenu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Dok šeik Kaldun Al Mubarak najavljuje žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu, navijači se pitaju da li je ovo ujedno rastanak sa Pepom Gvardiolom.