Fudbal

Stigao Zlatan, Ante procvetao: Milan "skraćuje" pozajmicu, kupuje Hrvata

Izvor mondo.ba

U poslednjih nekoliko utakmica Ante Rebić je pokazao svoj vrhunske kvalitete i s nekoliko važnih golova impresionirao rukovodstvo Milana.

Očekuje se da će direktorski dvojac Milana Paolo Maldini i Zvonimir Boban uskoro obaviti razgovore s Ajntrahtom iz Frankfurta o otkupljivanju ugovora hrvatskog internacionalca Anta Rebića.

Rebić je trenutno na dvogodišnjoj pozajmici u Milanu. Stigao je u finišu letnjeg prelaznog roka 2019. godine, ali je u početku imao problema s adaptacijom, pa nije često počinjao utakmice, dok je od dolaska Zlatana Ibrahimovića i "uparivanja" sa njim prosto procvetao.


U poslednjih nekoliko utakmica Rebić je pokazao svoj vrhunski kvalitet i s nekoliko važnih golova impresionirao rukovodstvo Milana.

Bio je strelac protiv Juventusa u Kupu Italije, a pre toga i u "Derbiju dela Madonina".

Stoga će Maldini i Boban uskoro otputovati u Nemačku kako bi s Ajntrahtom pokušali postići dogovor o visini obeštećenja za 26-godišnjeg Hrvata.

Rebić je profesionalnu karijeru počeo u Splitu iz kojeg je u leto 2013. godine prešao u Fiorentinu. Usledile su pozajmice u RB Lajpcig, Veronu i Ajntraht, koji je 2016. otkupio njegov ugovor, a potom igrao sjajno kod Kovača i Hitera.

Od dolaska u Milan hrvatski napadač odigrao je 15 utakmica u svim takmičenjima i postigao pet golova, sve u Seriji A.

U dresu reprezentacije Hrvatske upisao je 34 nastupa uz tri pogotka.